A legfinomabb gofri receptje
Mint tudjátok, magazinunkban elsősorban a gyorsan, könnyen és minél kevesebb mosatlannal járó ételeket gyűjtjük, mivel megkönnyíteni szeretnénk az életeteket, nem pedig még több kihívást belezsúfolni. Ezúttal a legfinomabb és a legkönnyebben elkészíthető gofri receptjét hoztuk el nektek.
Hozzávalók:
- 4 ek cukor
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 5 dl tej
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- olaj a sütéshez
Elkészítés
Számtalan gofrirecept kering a neten, szokás szerint túlbonyolítva azt, amit felesleges. Mi nem várunk el ilyent tőled. Csak szimplán készítsd elő a fentieket egy nagyobb tálba és mixereld össze. Oké, a margarint célszerű egy kicsit előbb kivenni a hűtőből, hogy puha legyen. De ennyi. Ha összekeverted, tedd be egy fél órára a hűtőbe. Addig megcsinálhatod az első fogást az ebédhez. Mondjuk egy grízlevest vagy egy paradicsomlevest.
Aztán vedd elő a gofrisütőt és melegítsd fel. (Pszt, ha nincs otthon, bármilyen hasonló sütőforma jó, de akár serpenyőben is csinálhatod amerikai palacsinta módjára, kis kerek formaként.) Kis ecsettel olajozd be a sütőformát, önts bele annyi tésztát, ami szépen szétterül. (Ne töltsd meg teljesen, mert a fedő lecsukása után még terül és ki fog folyni!) Süsd aranybarnára, vedd ki, öntheted a következőt. A folyamatot addig csináld, amíg el nem fogy a tészta. Mindenki saját ízlése szerint tuningolhatja. Remekül passzol hozzá a Nutella, a porcukor és bármelyik lekvár.
Tipp: Nem kötelező az egész adagot egyszerre kisütni. Mi például mindig csak annyit sütünk ki egyszerre, amennyit épp megeszünk és minden étkezéskor frissen sütünk új szeleteket. A tészta 1-2 napig simán eláll a hűtőben, te pedig több napra megoldod vele a reggelit, második fogásokat, uzsonnát.
További cikkek a témában: