Válassza az Oldal lehetőséget

Csodakert Vendégház: A rossz is elhozhatja a jót

Csodakert Vendégház: A rossz is elhozhatja a jót

Az embernek vannak álmai, vágyai és bízik és hisz benne, hogy ezek megvalósulnak. És vannak olyan vágyak, amik nagyon mélyen, eltemetve várnak arra, hogy feltörjenek. Talán a Csodakert története is egy ilyen felszínre kerülő álom története. Petra mindig is szerette megosztani élményeit, tapasztalatait és sokakat is inspirált. Többen kedvet kaptak, hogy Zala vármegyét felfedezzék. De hogy jön ez ide?

 

A felújítások haladtak a Baki-Szőlőhegyen, amikor is betelt a pohár Petránál. Női mivolta több szakembert arra sarkalt, hogy azt higgyék, át lehet verni és neki mindegy, hogy van megcsinálva a munka, mert úgysem ért hozzá. De tévedtek, mert Petra igenis látta és tudta a munkafolyamatokat és volt szépérzéke és látta a vízszintet is. És hiába akarta már befejezni a munkálatokat, meg kellett válnia a „szakembertől”. Az új szakember keresgélése közben szembe jött vele egy eladó ház.

A hirdetésben szereplő erdőszéli kis gyöngyszem, ahol egy fiatal pár szenvedéllyel és elkötelezettséggel munkálkodott öt éven át, pont úgy nézett ki, mint amit csak az újságban lát az ember. Egy 4000 négyzetméteres kert, mely tele van virágokkal és csodákkal, minden, ami egy igazi kertben található. Egy múltat idéző filagória, rovarhotel, meditációs tér. A gesztenyefák árnyékában sétálva az ember érezheti a természet közelségét, minden porcikáját átjárja a nyugalom és a békesség. Több tucat érdeklődőből csak két komoly ajánlat érkezett a házra.

Na, és itt jött az a bumm, amit Petra a legmerészebb álmaiban tudott csak elhinni! A ház segítséggel és egy támogató partnerrel az övé lett! Ezzel nemcsak egy álma vált valóra, hanem lett egy olyan társa is, aki mindenben támogatta. Sokakat elriasztott a pottyantós WC és a fürdőszoba hiánya, na meg, hogy a kertet művelni kell. De ők továbbláttak és meglátták a lehetőséget, hogy lesz ez a házikó virágzó vendégház. Zala vármegye szívében, ahol a természet maga festi a legszebb tájakat, ott található a Csodakert Vendégház, egy igazi oázis a mindennapok rohanása közepette, Zalakarostól mindössze 5 percre.

Csodakert Vendégház
Csodakert Vendégház
Csodakert Vendégház

Ahogy a 2023-as tavasza beköszöntött, a kert varázslatos szépsége még inkább fokozódott. Elkezdődtek a munkálatok, bevezették a vizet a házba, kialakították a fürdőszobát. A retró és a vintage stílus keveredésének ízléses harmóniáját eltalálva illeszkedik a hagyomány és a modern világ.

Nagy dilemma volt, hogy kell-e fürdőszoba és angol WC, de végül úgy döntöttek, hogy legyen és megállapodtak abban, hogy ha lesz még alkalmuk, akkor lesz egy olyan nomád szálláshely, ahol a régi kort érintetlenül hagyják. A nyíló tulipánok és nárciszok virágba borultak, mintha üdvözölnék a vendéget, és felidéznék azt az élettel teli környezetet, melyre a Csodakert büszke. Itt nemcsak egy szálláshelyet talál az ember, hanem egy olyan helyet, ahol minden apró részlet gondoskodik arról, hogy az idelátogatók szívüket-lelküket feltöltsék.

A parajdi sóval feltöltött „DéJa” a csillagos ég alatt a naplementéket még különlegesebbé teszi. A gyermekeknek a nagy kert tartogat meglepetéseket, hiszen a kertben laknak manók és tündérek, akik rejtekes feladatokkal mutatják be a természeti kincseket a kertben.

A környék rengeteg látnivalót kínál széles skálán, így mindenki megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódást, programokat. A Csodakert nem csupán egy vendégház lett a sok közül. Itt az ember nemcsak szállást talál, hanem egy élményt, egy kikapcsolódást, egy ölelést a természet karjaiban. Ha úgy érzed, hogy eljött az ideje egy kis megtorpanásnak az élet forgatagában, akkor ne habozz és tapasztald meg te is azt a csodát és bizalmat, amit csak a természet nyújthat. A Csodakert Vendégház vár Téged is szeretettel, hogy együtt fedezzük fel az élet igazi kincseit!

 

Honlap | Facebook | TikTok

Csodakert Vendégház
Csodakert Vendégház
Csodakert Vendégház

A szerzőről

TűsarkakON

A TűsarkakON magazin 2021 őszén indult a korábbi "A nagybetűs Nő" folytatásaként. Küldetése egy békés sziget megvalósítása azoknak a nőknek, akik szeretnék a hagyományos értékrendeket a mai modern világgal ötvözni igazi, nagybetűs Nőként és keresik a válaszokat, hogyan lehet mindezt megvalósítani.

Nézd meg ezt is!

Programajánló