Válassza az Oldal lehetőséget

Érdekességek, amiket nem tudtál a ma 75 éves Meryl Streepről

Érdekességek, amiket nem tudtál a ma 75 éves Meryl Streepről

Ezen a napon 75 éves lett a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep, aki az Oscar-jelölések tekintetében csúcstartó a színészek között. Meryl Streep minden kétséget kizárólag élő legendája Hollywoodnak és persze az egész világnak, ugyanis olyan filmeket köszönhetünk neki (a teljesség igénye nélkül), mint , a Kramer kontra Kramer, a , a Sophie választása vagy a Florence – A életlen hang.

 

Nem túlzás azt állítani, hogy a színésznő generációja egyik legnagyobb tehetsége, és a filmipar egész biztosan más lenne, ha ő nem lenne benne.

A születésnapos Meryl Streepet köszöntve összeszedtünk 7+5 érdekességet a ma 75 éves színésznőről.

 • Tinédzser korában operaénekesnőnek tanult Estelle Leibling szárnyai alatt New Yorkban, de félbehagyta a tanulmányait ezen a területen, hogy pomponlánynak állhasson.
 • Családja anyagi helyzete miatt az egyetemi tanulmányai idején gépíróként és pincérnőként is dolgozott, hogy finanszírozza tanulmányait.
 • 23 évesen ügyvédnek tanult. Miután átaludta az egyik vizsgáját, úgy vélte, ez egy jel, hogy a jogi pálya talán mégsem neki való. Ami ez után következett, az mára már történelem.
 • Kiváló volt, és játszi könnyedséggel végezte el a Yale képzőművészeti szakát, de a Vassar Egyetemen is diplomát szerzett. Remek táncos, van hajóskapitányi engedélye, és egy olvasás után képes megtanulni a szövegkönyveket. A Sophie választása című film kedvéért folyékonyan megtanult lengyelül.
 • Kevesen tudják, de egy pályatársa, Robert De Niro fedezte fel, akit lenyűgözött a The Cherry Orchard című színdarabban nyújtott alakításával.
 • Fiatalkorát beárnyékolta egy tragédia, amikor vőlegénye rákban életét vesztette. A sorsa azonban jó irányba fordult, amikor megismerte Don Gummert, akivel négy gyermekük, három lányuk és egy fiuk született.
 • Tehetségét három lánya is örökölte. Mamie Gummerrel pedig együtt állt a kamerák elé a Dübörög a szív című filmben, melyben anya-lánya párost alakítottak.

 

Meryl Streep

 

 • 2012-ben ő lett a történetének legidősebb címlaplánya. A színésznő ekkorra már betöltötte 62. életévét.
 • Nem sokon , hogy ő kapja A nyolcadik utas: a főszerepét, de elmondása szerint nem bánta, hogy végül nem őt választották. A szerepet ugyanis közeli barátnője és egykori osztálytársa, kapta.
 • Az Oscar történetében máig rekorder 21 jelölésével. 355 filmes díjra jelölték eddigi pályája során, és 170 alkalommal aratott győzelmet.
 • 2014. november -én Elnöki Szabadság-érdemrenddel tüntette ki az Egyesült Államok elnöke, .
 • Kevésbé ismert tény, hogy az első Oscar-díját egy vécé tetején hagyta. Ezt a díjat az 1979-es Kramer kontra Kramer című filmben nyújtott mellékszerepéért kapta.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

TűsarkakON

A TűsarkakON magazin 2021 őszén indult a korábbi "A nagybetűs Nő" folytatásaként. Küldetése egy békés sziget megvalósítása azoknak a nőknek, akik szeretnék a hagyományos értékrendeket a mai modern világgal ötvözni igazi, nagybetűs Nőként és keresik a válaszokat, hogyan lehet mindezt megvalósítani.

Nézd meg ezt is!

Programajánló