Válassza az Oldal lehetőséget

Egy nap a kínai 5 elem varázslatos világában

A kínai 5 elem varázslatos világa

Áthidaló Gyermekközpont, Budapest XIV. ker., Róna utca 115.

További részletek itt

És Te elemedben vagy? Egy nap a kínai 5 elem varázslatos világában

𝐸́𝑙𝑜̋, 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑎𝑘𝑡𝑖́𝑣, 𝑗𝑎́𝑡𝑒́𝑘𝑜𝑠 𝑤𝑜𝑟𝑘𝑠ℎ𝑜𝑝 𝐵𝑢𝑑𝑎𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒𝑛, 𝑎ℎ𝑜𝑙 𝑏𝑒𝑣𝑒𝑧𝑒𝑡𝑙𝑒𝑘 𝑎 𝑘𝑖́𝑛𝑎𝑖 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑐𝑖𝑛𝑎 𝑒́𝑠 𝑎𝑧 5 𝑒𝑙𝑒𝑚 𝑣𝑎𝑟𝑎́𝑧𝑠𝑙𝑎𝑡𝑜𝑠 𝑣𝑖𝑙𝑎́𝑔𝑎́𝑏𝑎.
Ez a színes univerzum a Fa, a Tűz, a Föld, a Fém és a Víz elemekből tevődik össze, amelyek visszaköszönnek az évszakainkban, az emberi személyiségjegyekben, a fűszereinkben, de még az életünk különböző szakaszaiban is.
Ez a tudás nemcsak izgalmas, de rendkívül hasznos is, hiszen az egészségünkre, a szerveinkre, a belső működésünkre is pozitív hatással vagyunk, ha elsajátítjuk az 5 elemes látásmódot.
A kínai medicina több ezer éve a megelőzésre teszi a hangsúlyt. Az ember az étkezésével, mozgásával és légzésével a mindennapok során felhasználható életerőre tesz szert. Ezzel a tudással fogunk megismerkedni a workshop során, és egyből át is ültetjük a gyakorlatba.

𝐀 𝐧𝐚𝐩 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐣𝐚:

𝟓 𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐬 𝐤𝐢́𝐧𝐚𝐢 𝐭𝐚́𝐩𝐥𝐚́𝐥𝐤𝐨𝐳𝐚́𝐬 𝐚𝐥𝐚𝐩𝐣𝐚𝐢
Megtanuljuk, hogy hogyan tudjuk a család mindennapi étkezését színesebbé, változatosabbá, egészségesebbé tenni az 5 elem hozzáadásával. A belső állapotainkat és tüneteinket kiválóan tudjuk alakítani, ha tudjuk, hogy melyik élelmiszernek milyen hatása van ránk. Az 5 elemes táplálkozás egy rendkívül kreatív és játékos formája az étkezésnek – és még egészséges is! Hát nem csodás?

𝟓 𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐬 𝐜𝐬𝐢𝐠𝐮𝐧𝐠
A csigung egy ősi, távol-keleti mozgásforma, amely során elmélyedünk saját magunkban, a testérzeteinkben, és megtanuljuk érzékelni a bennünk és körülöttünk lévő energiákat. A csigung medicinális formája arra is kiváló, hogy az idegrendszerünk áthangolásával beindítsuk a gyógyító, regeneráló folyamatainkat. Átmozgatjuk a testrészeinket, és így megindítjuk a testünket áthálózó meridiánrendszerben áramló életerőt. Ezáltal felfrissülünk, energetizáltnak, élettel telibbnek érezhetjük magunkat.

𝟓 𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐬 𝐬𝐳𝐞𝐦𝐞́𝐥𝐲𝐢𝐬𝐞́𝐠𝐭𝐢́𝐩𝐮𝐬𝐨𝐤
A hagyományos kínai filozófia szerint az univerzum minden elemében különböző mértékben és összetételben, de megtalálhatóak az öt elem hatásai, így az emberi személyiségjegyekben is felfedezhetőek a Fa, a Tűz, a Föld, a Fém és a Víz.

𝐇𝐨𝐠𝐲 𝐞𝐳 𝐦𝐢𝐞́𝐫𝐭 𝐣𝐨́ 𝐧𝐞𝐤𝐮̈𝐧𝐤?
– Mert segít megismerni saját magunkat, az önismeret egy kiváló eszköze.
– Mert minden elemben különböző szupererő rejlik – és mi a TE szupererőd?
– Mert kiaknázhatod mind az 5 elem szupererejét, és különböző helyzetekben aduászként húzhatod elő.

𝐄́𝐄́𝐄́𝐄́𝐒! 𝐄𝐳 𝐦𝐞́𝐠 𝐧𝐞𝐦 𝐦𝐢𝐧𝐝𝐞𝐧!
𝘊𝘴𝘰𝘥𝘢́𝘴 3 𝘧𝘰𝘨𝘢́𝘴𝘰𝘴 5 𝘦𝘭𝘦𝘮𝘦𝘴 𝘦𝘣𝘦́𝘥𝘦𝘵 𝘧𝘰̋𝘻 𝘯𝘦𝘬𝘶̈𝘯𝘬 𝘏𝘰𝘧𝘧𝘮𝘢𝘯𝘯 𝘋𝘪𝘢𝘯𝘢, 𝘢 Shanti Kitchen 5 𝘦𝘭𝘦𝘮𝘦𝘴 𝘴𝘦́𝘧𝘦, aki bemutatja a gyakorlatban is, hogy milyen finom, tápláló és egészséges az 5 elemes konyha.

𝐍𝐞𝐤𝐞𝐝 𝐬𝐳𝐨́𝐥 𝐞𝐳 𝐚 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐡𝐨𝐩, 𝐡𝐚:
• Kíváncsi vagy az 5 elem rendszerére.
• A táplálkozásodat kreatívan szeretnéd színesiteni és egészségesebbé tenni.
• A mindennapokba ültethető, gyakorlati tanácsokkal és tippekkel akarsz gazdagodni az egészséged és az önismereted terén
• Szeretsz játszva tanulni.
• Még egyáltalán nem vagy nagyon keveset hallottál a kínai medicináról, de felcsigázott ez az ősi tudásrendszer.
• Kapcsolatba akarsz lépni a saját testeddel, hogy értsd annak jelzéseit.
• A csigung segítségével szeretnéd lenyugtatni az idegrendszered, serkenteni a nyirokkeringésed, támogatni a méregtelenítésed és az immunrendszered, kiegyensúlyozni a vérnyomásod.

𝐁𝐢𝐳𝐭𝐨𝐬𝐢́𝐭𝐬𝐝 𝐚 𝐡𝐞𝐥𝐲𝐞𝐝 𝐢𝐭𝐭!

Nézd meg ezt is!

Programajánló