

Fehér teák, zöld teák, matcha workshop
A tavasz a zöld és a fehér teák valódi szezonja. A teatermő területeken elkezdődött a teaszüret, ilyenkor szedik a legfinomabb, legértékesebb első leveleket, amikből aztán édeskés utóízű, frissítő tea készül.
A márciusi-áprilisi első leveleket csak szárítják a napon és külön értékesítik, magasabb áron, hiszen ezek a legértékesebb levelek. Itt a legkoncentráltabb a hatóanyag, legmagasabb a levelek antioxidáns- és vitamintartalma. Ez a fehér tea. Az április-június eleje között szüretelt levelekből pedig a legjobb zöld teák készülnek.
Ha pedig ezeket az értékes leveleket szárítás után finom, púderszerű porrá őrlik, hogy az feloldódjon a vízben, ezáltal a teljes levelet elfogyaszthassuk, az a matcha.
Ezeket az értékes és legegészségesebb teákat fogjuk megkóstolni a “Fehér teák, zöld teák, matcha” workshopon. Hiszen ahhoz, hogy ezeket a magas minőségű teákat valóban élmény legyen fogyasztani, helyesen is kell elkészíteni.
Találkozzunk Budapesten, április 13-án egy igazán tavaszias tea workshopon: https://kameliakert.hu/events/feher-teak-zold-teak-matcha