Válassza az Oldal lehetőséget

Kapcsolati szerepeink workshop - TűsarkakON programajánló

Kapcsolati szerepeink workshop

Mindenki használ egy szerepet a kapcsolataiban, amely könnyű számára. Élete során felépítve ezt a maszkot, ebben a szerepben biztonságban érzi magát, védelmet jelent még akkor is, ha az illető számára nem ez a legjobb döntés.

Honnan érkeznek a szerepek? Elsősorban a családi mintákból származnak. Egy gyermek nem rendelkezik kritikus szemléletmóddal, ő azt fogadja el, amit lát. Ez a tapasztalat megtanítja őt egy sor mindenre: a női szerepre, a férfi szerepre, az ebben elfoglalt sajátos dinamikára. Amit lát, azt megtanulja. Még nem tudja eldönteni hogy ez jó-e vagy rossz-e, de azt igen, hogy valamilyen módon ez működött. Öntudatlanul nyúlik ehhez vissza az ember. Mindaddig történik ez, amíg fel nem ismerjük, nem tudatosul.

Az első mondat legtöbbször hasonlóan hangzik: „Olyanná váltam a párkapcsolatban, amilyen sohasem szerettem volna lenni!” A kapcsolati szerepeink workshopon azt keressük, mi a te kapcsolatrendszer elemed? Hogyan kapcsolódsz? Jó-e neked ez a szerep? Változtatnál, de hogyan?

A szerepek természetesek, szükség van rájuk a túlélés tekintetében. Meg kell tanulnunk elfogadtatni magunkat. A gyermeki kiszolgáltatottság állapotában nem marad más, mint megtanulni alkalmazkodni, beilleszkedni. Ennek is különböző megoldásai vannak. Fontos lépés, hogy a kapcsolatainkban társként akarjunk funkcionálni, és ne azért kötődjünk, hogy legyen mellettünk valaki, akárki, bárki – csak hogy ne legyünk egyedül.

Mire törekszünk?
– a szerepek felismerése;
– a kapcsolati mintáid felismerése;
– a kötődési stílusod megismerése;
– személyiség elemzéssel, további pontosítást végzünk;
– gyakorlatias lépéseket tervezünk neked.

Helyszín: Online
Ideje: 2024.05.07. 10:00-14:00 délelőtti kurzus || 2024.05.13. 17:00-20:00 esti kurzus
Létszám: nincs korlátozva
Díja: 13.900 Ft

Jelentkezéshez kattins ide!

Nézd meg ezt is!

Programajánló