Válassza az Oldal lehetőséget

Lacsny Éva, szexuálterapeuta, párkapcsolati tanácsadó a TűsarkakON szerzői között

Lacsny Éva, szexuálterapeuta, párkapcsolati tanácsadó a TűsarkakON szerzői között

Hálásan köszönöm, hogy engem választasz segítődként. Hogy megtisztelsz bizalmaddal, és megosztod velem lelked legmélyebb titkait. Én is viszonzom ebben a bemutatkozóban, hogy megismerhess engem, a szemléletem, a módszerem.

Elsősorban ember vagyok, és csak másodsorban és anya. Mély alázattal és tisztelettel végzem a hivatásom. Tudom, felelősséggel tartozom minden kimondott szóért, gondolatért. Bármi is marja a lelkedet, itt biztonságra lelhetsz. Nincs ítélkezés, megítélés. Értelmetlen. Bizonyos szempontból nincs jó és rossz, csak választások vannak. Emberi választások, melyeket a tudatos és tudattalan énünk irányít, amíg fel nem ébredünk, hogy befolyással legyünk önnön viselkedésünkre és a bennünk zajló folyamatok összességére. Minden választásnak ára és következménye van. Néha szégyen, néha bűntudat, néha elismerés, néha . Sokféle a lehetőség. Valójában irreleváns, hogy szexuális problémával, vagy pszichés-lelki problémával keresel meg, mert a vezérfonal, amivel dolgunk van, az ugyanarról a tőről fakad: minták, sémák, félelmek, hiedelmek… – Ébredjünk hát fel együtt!

Emberek vagyunk, emberi problémákkal küzdünk. A szociális énünk folyton kérdezi az ösztönös énünket, vajon mit szabad, mit nem, mi a helyes, mi nem. Tele vagyunk megfeleléssel, félelmekkel, szégyennel, bűntudattal, kétséggel vagy épp szorongással, kisebb-nagyobb titkokkal. Nehéz önazonosnak lenni egy képmutató világban.

Minden probléma egy lehetőség a személyes fejlődésre. Holisztikusan közelítem az embert, a szexuálterápia által figyelmet fordítunk a test, a psziché és a lélek elakadásaira egyaránt. Az emberi pszichés és mindig megmutatkoznak a szexualitásban is, és ha nem kezeljük, idővel, pszichoszomatikus úton testet öltenek, valamely genitális területen keletkező szervi elváltozás által. Tabletták helyett, az önvizsgálaton át vezetett önismereti úton gyógyulhatsz, tartós változást elérve. A nőiesség/férfiasság fejlesztése – komplexitása által – számos módszert igényel, melyeket egyénileg, rád szabva alkalmazunk.

Célom, hogy önmagadra találj, önazonosságra, ami által képessé válsz megbecsülni a benned élő nőt/férfit, és kialakítani-fenntartani egy őszinte, tiszta, szeretetteljes kapcsolatot.

 

Tanulmányaim, kompetencia életterületek

Szexológiai-szexuálterápiás tanulmányaimat követően 2 évig egy amerikai klinikai mellett dolgoztam. Folyamatosan képzem magam, nemzetközi vizeken.

Jelenleg az amerikai SHA (SexualHealthAlliance) szexológiai egyesületnél folytatom tanulmányaimat, ami a diagnosztikai modell mellett egy szex-pozitív modellre épített szexuálterápiás képzés.

A szexuálterápián és a párterápián túl, egészség tanácsadással is foglalkozom. 20 év múlt áll a hátam mögött, kiemelten a küzdősport és a testépítés területén. Kidolgozott, bizonyítottan hatékony és élvezetes táplálkozási és programmal is várlak, amennyiben túlsúllyal is küzdesz, és ez a fizikai állapot lélektanilag, vagy a szexuális minőségedben is befolyásol.

Ezen tapasztalataimnál fogva egy valóban átfogó programmal tudlak segíteni a célod mielőbbi elérésében, legyen szó akár testi vagy pszichés-lelki elakadásról. Nőnek/Férfinak lenni ugyanígy, összetett “feladat”. Nem arról szól, mit tudsz mutatni magadból, hanem arról, mit élsz meg legbelül. Milyen az énképed és a testképed, mennyire vagy elégedett önmagaddal, milyen az önbizalmad, mennyit hiszel el magadról, és így tovább. A motivációd is ezen alapszik. Ha nem hiszel magadban, hogyan lehetnél képes motiváltnak maradni?! Motiváció nélkül pedig nincs változás. Olyankor van , “megpróbálom”, “kipróbálom”, de ez csak tüneti kezelés, mert mélyen nem hiszed, hogy sikerülhet. Ezen szeretnék fordítani, és bebizonyítani neked, hogy értékes vagy, szerethető, szexi és sikeres tudsz lenni a saját életedben. Mert mindennek, Te vagy a középpontja.

 

Egyre inkább arra törekszem, hogy mobilitást nyerjek, belehelyezkedve az online térbe, így akár Magyarország bármely pontjáról, Európából, Amerikából elérhető vagyok. Magyar és nemzetközi párokkal dolgozom együtt, ahol nem csak a szexuális vagy megoldására, de a kulturális különbségek okozta nehézségek minimalizálására is fókuszálunk. Beszélt angol és magyar.

 

Nemzetközi tanulmányaim

  • Sexual Health Alliance – Sexuality counselor, Sex therapist – folyamatban
  • Udemy Inc. San Francisco, CA – Mental Health and Professional – folyamatban
  • Auspicium Limited, UK – Life coaching practitioner
  • Magyar Szexológiai Társaság és Semmelweis Egyetem által akkreditált – szexuálterápia képzés
  • Kodolányi János Egyetem – English literature, pedagogy, Bsc
  • International Business School – business administration, finance, Bsc

 

Ezeken a felületeken érhetsz el

https://intimitascoaching.hu/
https://intimitascoaching.hu/lacsny-eva-szexualterapeuta/
https://www.facebook.com/consultation.centre
https://www.facebook.com/groups/579973142439095
https://www.youtube.com/channel/UCHiRoqXE1Zxd77RwTn-NEhw/videos

A szerzőről

Lacsny Éva

Szexuálterapeuta, párkapcsolati tanácsadó vagyok, A szexualitásban jelentkező probléma az emberi létünkből fakadó következmény, eredmény. Bármely belső/külső konfliktus, probléma útmutató arra, hogy itt az idő, szükséges a személyes fejlődés. A szexuálterápia segítségével fejlődik az énképed, a nőiességed/férfiasságod, a párkapcsolaton keresztül megélt életminőséged. Itt tudod felvenni velem a kapcsolatot.

Nézd meg ezt is!

Programajánló