Válassza az Oldal lehetőséget

Manócska Vendégház: Álomból valóság

Manócska Vendégház: Álomból valóság

Petra egy anya, aki arra törekszik, hogy lányának ne csak szavakkal, hanem tettekkel is példát mutasson. A vágy, hogy egy kis présházat alakítson ki vendégházzá, nemcsak a saját töltekezését szolgálja, hanem értéket teremtve idővel átadja Liliennek, a lányának.

 

Egy januári napon, közel a születésnapjához, Petra és Lili megtalálták álmaik helyszínét egy domboldalon. A lány azonnal érezte, hogy ez az, amit keresnek. Egy kis présház, melyet Lilien apai nagyszülői örökségéből vettek meg, így még különlegesebb lett a présház.

A kis ház megvásárlása után megkezdődtek a munkák. Petra és családja együtt dolgoztak a hely felújításán. A nagyszülők is részt vettek a munkában, és megmutatták Lilinek, hogyan kell a szőlőt metszeni. Ez az együttműködés és tanulás értékes és meghatározó az életükben. Petra, mint édesanya ezeket a pillanatokat szeretné felejthetetlenné tenni lánya számára. A présház egy régi kor szellemét idéző, pincének használt épület volt, amiben sem fürdőszoba, sem pedig WC nem volt. De mégis emlékezetes napokat töltöttek el addig is, míg komfortos lett az épület.

Volt sok feladat, amit meg kellett oldani, volt sok nehézség, amin át kellett lendülni. A felújítás nem egy leányálom és sokszor a szakik szakértelme kisebb volt, mint ami elvárható volt Petráék számára. Voltak nehéz napok, mikor a feladás és elengedés is felmerült. Például amikor a szakik nem kötötték vissza a csatornát a tartályba és a sok víz áztatta a pincét, akkor Petra és Lili esőben, sárban dagonyázva (aki ismeri a zalai agyagos talajt, annak ezt nem kell bemutatni) szerszámok nélkül kötötték vissza a csatornát, sírás és nevetés közepette, DE megcsinálták. Mikor megvan mindened, sok dolog természetessé válik és nem értékeljük. Ezért mikor elsőnek nyitották meg a csapot és folyt a víz a csapból, akkor igazán hálásak tudtak lenni érte.

Manócska Vendégház - Álomból valóság
Manócska Vendégház - Álomból valóság
Manócska Vendégház - Álomból valóság

A telek nemcsak nyugalmat és relaxációt tartogatott, hanem a mai világban kincsnek számító saját gyümölcsöskertet is, ahol a sárgabarackfa roskadásig volt sárgabarackkal. Olyan sárgabarackkal, amit Petra gyerekként evett a barackosukban Székesfehérváron. Amit csak tudnak, feldolgoznak, befőznek. Így lett saját ÜCSILEVÜK a szőlőből, amit saját kezűleg daráltak, préseltek egy közeli üzem segítségével.

Petrának a kilátás és a miliő nagyon fontos volt, hogy aki majd megszáll náluk, az is átélhesse, ezért elképzelt egy teraszt, amiről belátni az egész völgyet, dombokat és a naplemente is csodálatos. Így jött létre a wow terasz, ami több mint 16 négyzetméter és a felén háló van kifeszítve. A sok-sok programlehetőség, az érintetlen természet közelsége nagyon sok lehetőséget kínál annak, aki a Manócska Vendégházban száll meg.

A Manócska, ahogy a kis házat elnevezték, nemcsak egy hely a pihenésre, hanem egy hely, ahol odafigyelnek a környezetre is. A fenntarthatóság jegyében esővizet használnak és a komposzt WC-t is megtartották. Fontos, hogy a vendégek is tudatosan használják a vizet és a természeti erőforrásokat.

Anya és lánya álma nemcsak egy szép történet, hanem egy inspiráló példa arra, hogy milyen fontos a közös élmények és a természettel való kapcsolat. Ha te is keresed a csendet és a harmóniát, a Manócska rád is vár, hogy megossza veletek ezt az egyedi élményt. Foglalj most, és lépj ki a mindennapokból!

A Manócska foglalható június 1-től október 23-ig, és a távozás időpontját is kitolták, hogy a vendégek nyugodtan élvezhessék az itt töltött időt. Egy kis menedékhely, ahol az ember visszatalálhat a természethez és önmagához.

 

Honlap | Facebook | TikTok

Manócska Vendégház - Álomból valóság
Manócska Vendégház - Álomból valóság
Manócska Vendégház - Álomból valóság

A szerzőről

TűsarkakON

A TűsarkakON magazin 2021 őszén indult a korábbi "A nagybetűs Nő" folytatásaként. Küldetése egy békés sziget megvalósítása azoknak a nőknek, akik szeretnék a hagyományos értékrendeket a mai modern világgal ötvözni igazi, nagybetűs Nőként és keresik a válaszokat, hogyan lehet mindezt megvalósítani.

Nézd meg ezt is!

Programajánló