Válassza az Oldal lehetőséget

Megjelent a Magyar Konyha Top 150 Termelői Kalauza

Megjelent a Magyar Konyha Top 150 Termelői Kalauza

Hazai kistermelőket, csúcsminőségű termékeiket – a húsok, gabonák, tejtermékek, szárnyasok és egyéb alapanyagok mellett egzotikus finomságokat -, valamint azok lelőhelyeit mutatja be a magazin októberben megjelent Top 150 Termelői Kalauza.

 

Tíz-tizenöt éve a legjobb magyar séfek többsége még arra panaszkodott, hogy igazán minőségi alapanyagokért külföldre kell menniük, miközben a háztartások többségében is ipari élelmiszereket fogyasztottak. Mára magas minőségben beszerezhető minden fontos alapanyag Magyarországon, ahol a farm to table mozgalom is meghonosodott már – közölte a gasztrokalauz szerdai budapesti bemutatóján a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.

Lévai Anikó elmondta, a kiadvány ezekből a magas minőséget nyújtó kistermelőkből, vállalkozásokból, közösségekből válogat, előnyben részesítve a fenntartható gazdálkodást folytatókat. A szerkesztők figyelemmel voltak arra is, hogy a vállalkozásokat milyen veszi körül – jegyezte meg.

Hozzátette azonban: ennyi szempont ellenére is nehéz feladat volt 150-re szűkíteni a listát, ami mutatja a minőségi termelők örvendetesen magas számát.

Lévai Anikó kitért a kötetbemutatónak helyet adó FeteKert kávézóra is, és kiemelte, a utcai piac felső szintjén működő és annak boltja a Felzárkózó települések programhoz csatlakozva kínálja a helyi termelők csúcsminőségű készítményeit.

Vecsei Miklós társadalmi felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos elmondta, az általa koordinált program a 300 legszegényebb hazai települést fogja össze. ént az utóbbi években mintegy 100 hektár termőföldet hódítottak vissza az enyészettől, a kistelepüléseken megtermelt alapanyagokat, késztermékeket pedig egyre több kiskereskedelmi egységbe is eljuttatják – fűzte hozzá.

A kiadvány nemcsak a legjobb termelőket listázza élelmiszertípusok szerint, hanem a budapesti és vidéki termelői piacokat, valamint a árközösségeket is. A Magyar Konyha az elmúlt években több mint 320 magyar termelőt mutatott be; a magazin termelői ával kitüntetett manufaktúrákat, farmokat pedig külön jelzik a gasztrokalauz tartalomjegyzékében.

 

Magyar Konyha Top 150 Termelői Kalauza

Magyar Konyha Top 150 Termelői Kalauza

 

Kitzinger Szonja, a Magyar Konyha főszerkesztő-helyettese elmondta, a hiánypótló kiadvány az októberi Magyar Konyha magazin mellékleteként már elérhető az árusoknál.

Forrás: MTI.

A szerzőről

TűsarkakON

A TűsarkakON magazin 2021 őszén indult a korábbi "A nagybetűs Nő" folytatásaként. Küldetése egy békés sziget megvalósítása azoknak a nőknek, akik szeretnék a hagyományos értékrendeket a mai modern világgal ötvözni igazi, nagybetűs Nőként és keresik a válaszokat, hogyan lehet mindezt megvalósítani.

TűsarkakON magazin

A TűsarkakON egy digitális gardrób, tele inspiráló tartalmakkal, amelyek segítenek újra felfedezni a hagyományos értékek szépségét. Visszahozzuk, ami igazán fontos, a modern élet előnyeivel ötvözve. Légy vagány, okos, stílusos – légy önmagad, TűsarkakON!

Nézd meg ezt is!