Válassza az Oldal lehetőséget

Mitől érzéki a Nő és Te mikor vagy érzéki Nő?

Mitől érzéki a Nő és Te mikor vagy érzéki Nő?

A válasz benned van, de nem olyan egyszerű. Kezdjük ott, mit jelent a nagybetűs ? És ebben a Nőben milyen szerepet tölt be az ? Csomóan vágyunk olyannak lenni, akik sose voltunk és nem is leszünk. Ott a , a kimondatlan , a kimondott dicséretek, ha felveszünk egy rövidebb szoknyát vagy ha megkérdezik a kollégák, a baj, amikor csak a ünk maradt el a rutinból, mert különben elkésünk a suliból, munkából, tárgyalásról. De akkor mitől érzéki a Nő és Te mikor vagy érzéki Nő?

 

A nőiességünk ott kezdődik, hogy milyen „nőalakok” vettek körül gyerekkorban. Számomra a legmeghatározóbb anyukám, aki a reggeli friss kifliért is magassarkúba ment le a boltba. Aztán ott van nagymamám, aki saját kézzel gyúrta a tésztát a húslevesbe, virágos otthonkába és ünnepeken piros ruhát vett fel. Ott volt az első ovis tanító nénim, aki kedves volt és jóillatú és az elsős tanító nénim, aki nem volt se kedves, se jószagú.

Aztán a másik meghatározó pont, hogyan éltük meg a nőisség kibonakozását, az első mensturációt, a test változását. (Emlékszem, mennyire irigyeltem alsós harmadikba a K. Marit, mert neki már nőttek a cicijei és alig vártam, hogy én is nőiesedjek.)

És ami talán a legfontosabb és amit otthonról hozunk szintén: a kimondatlan üzenetek, amik körülvettek minket.

Nőnek lenni nehéz és átok.
Szégyeld magad!
Minden nő, aki sminkeli magát, az k*rv*.
Takard el a lábaid, ne légy kihívó!
Terhes leszel már a csók gondolatától is.
Ne szeresd magad, mert a maszturbációtól beteg leszel.

Ugye, nem egyszerű, és még magához az érzékiséghez és a jelenhez el se értünk… Én biztatom minden nőtársam, találja meg magában (akár ezekkel a kérdésekkel) a Nőt, és ha az megvan, a hozzá passzoló érzékiséget. Kinek a magassarkú, kinek egy kacér tekintet.

A szerzőről

Poór Judit

Coach (life-, karrier és intimitás a szakterületem), párkapcsolati szakértő és családkonzulens jelölt vagyok. Szívügyem a párkapcsolatok harmonizálása, az illúziók elengedése, a valóság elviselhetővé tétele, a szexuális önazonosság megélése. Szakmai küldetésem, hogy egy biztonságos közegben ítélkezésmentesen támogassalak a saját döntéseid meghozatalában és megvalósításában. Segítek bízni saját magadban és megélni azt, aki éppen vagy. Magánélettel kapcsolatos elakadás, párkapcsolati nehézség esetén keress bátran, illetve karrier tanácsadással (hivatás, vállalkozás, álláskeresési stratégia) is foglalkozom.

Nézd meg ezt is!

Programajánló