Válassza az Oldal lehetőséget

Pasit a netről, avagy hogyan ismerkedjünk a társkereső oldalakon?

Pasit a netről, avagy hogyan ismerkedjünk a társkereső oldalakon?

Az az életünk számos részét forradalmasította, átalakította, s ez alól nem mentesültek az emberi kapcsolataink, a kapcsolattartási formáink, vele együtt pedig az , a sem. Míg 10 évvel ezelőtt még talán cikinek számított netes társkereső oldalon ismerkedni, addig ez mára teljesen természetes lett. Azonban mint ahogyan a net többi eszköze, úgy a társkeresők – helyes – használata is tudást igényel. Persze, belevághatunk hasraütésszerűen is, de ha sikert akarunk elérni, akkor itt sem árt a tudatosság. Ebben segít nekünk a , a kézikönyve nőknek kötete.

A könyv hat nagy fejezetből áll. Talán sokan nem is gondolnák, de az egész netes nem azzal kezdődik, hogy beregisztrálunk egy számunkra szimpatikus oldalra. Nem-nem. Mielőtt bármibe is belekezdenél, bármelyik oldalra is beregisztrálnál, ülj le és gondold át, pontosan is a te célod! Milyen kapcsolatot keresel? Kit, milyen embert keresel erre? Ki az, aki igazán illene melléd? Mik azok, amikből nem engedsz, s mik azok, amik kevésbé fontosak a másikban? Amíg ezek nem tiszták a számodra, csalódni fogsz te is és azok is, akikkel ismerkedsz. Hogyan is érhetnénk célba úgy, ha nem tudjuk, hová is szeretnénk eljutni valójában?

Aztán persze ott van a bőség zavara. Na, nem csak a pasik számát tekintve. Egy 2019-es felmérés szerint már akkor 16 olyan oldal volt, amelynek havi látogatottsága meghaladta a 100 ezer főt. Azaz szép számmal vannak olyan társkereső oldalak, ahol tényleg van élet, érdemes rajtuk ismerkedni. De rajtuk kívül is ott vannak még az úgynevezett tematikus oldalak is, azaz azok, amelyek valamilyen érdeklődési kör vagy tulajdonság köré csoportosulnak. Vannak kifejezetten elvált szülőknek, duciknak, keresztényeknek, 50 felettieknek vagy épp viszonyra vágyóknak szóló társkereső oldalak is. A könyv végigveszi a legnépszerűbb és legjellemzőbb társkereső oldalakat egészen a regisztrációtól a használatukig, s így megtudhatjuk, melyiket kinek, miért és mikor érdemes használni.

Oké, már tudjuk, kit keresünk és azt is, hol. De azt még nem, hogy hogyan? Kevesen vannak tisztában vele, de valójában az egész életünk értékesítés. Minden arról szól, mennyire tudjuk magunkat jól eladni. Ezt tesszük az állásinterjúkon, a hivatalokban, az iskolában, és igen, a társkereső oldalakon is. A könyv egy egész fejezeten keresztül taglalja, hogyan töltsd ki az adatlapod, milyen képeket tegyél fel magadról – s milyeneket ne! -, miket és hogyan írj a rólad szóló részekhez úgy, hogy jól tudd eladni magadat, de közben mégis magadat add el, s ne mást, mint aki valójában vagy. Egy jól kitöltött adatlappal máris rengeteg felesleges kört megspórolsz magadnak, s fel tudod kelteni a hozzád való férfiak érdeklődését.

Persze, nem elég a saját jó adatlap, s aztán tátott szájjal várni a sült galambot. Neked is érdemes böngészned az erősebbik nem oldalait. Egyrészt, mert sok társkeresőnél a kommunikáció előfeltétele, hogy mindketten kölcsönösen jelezzétek, tetszik nektek a másik, másrészt, mert az algoritmusok sok jó pasival jutalmazzák az aktív használatot. A könyv megmutatja, mire figyelj a férfiak adatlapjainál, mi alapján szűrd őket, hogyan kezdjetek bele a kommunikációba, mi kerüljön mindenképp szóba, mikor érdemes már más, bensőségesebb kommunikációs felületre váltani, s mikor jön el az első találkozó ideje.

A személyes találkozót ne kapkodd el, de ne is halogasd sokáig. Ha azonnal rohansz valakivel találkozni, nagyon sok kellemetlen meglepetés érhet, mert nem kérdeztél meg fontos dolgokat a másikról. Ha meg túl sokáig húzod, akkor azért fogsz nagyot csalódni, mert addigra már saját, részletesen kidolgozott fantáziaképpel fogsz rendelkezni a másikról, ami viszont nem fog egyezni a valósággal. A könyv kitér arra is, hogy hol és mikor legyen a randi, mit tehetsz a saját biztonságod érdekebében, kinek illik fizetni a számlát, mit tegyél, ha bejött a pasi és mit, ha nem.

Szóval senkit sem áltatunk, a társkeresés melós dolog, bele kell tenni az energiát. A könyv célja, hogy úgy csukd be ezt a könyvet, hogy tele vagy ötletekkel, energiával, tudod már, mit és hogyan csinálj tovább a társkeresésben. De ehhez az sem árt, ha a szíved tele van reménnyel, melegséggel és azzal a hittel, hogy csodák márpedig igenis léteznek. A könyv utolsó lapjain olyan “tündérmeséket” találsz, akiknek már ült. Ha néha úgy érzed, már kezdesz belefáradni a keresgélésbe, az újabb és újabb körökbe, csak nyisd ki itt a könyvet, ítsd fel magad ezekkel a történetekkel, és hidd el, te is meg fogod találni a társadat.

A könyv második bővített kiadása több mint 400 oldalon, társkereső oldal bemutatásával, a netes társkeresők sikeres használatának tudástárával már előrendelhető. Az előrendeléshez kattints ide!

A szerzőről

TűsarkakON

A TűsarkakON magazin 2021 őszén indult a korábbi "A nagybetűs Nő" folytatásaként. Küldetése egy békés sziget megvalósítása azoknak a nőknek, akik szeretnék a hagyományos értékrendeket a mai modern világgal ötvözni igazi, nagybetűs Nőként és keresik a válaszokat, hogyan lehet mindezt megvalósítani.

Nézd meg ezt is!

Programajánló