Válassza az Oldal lehetőséget

Petőfi Zenei Díjasok koncertjei a tévében és a rádióban is

Petőfi Zenei Díjasok koncertjei a tévében és a rádióban is

Koncertfelvétekkel és műsorokkal tisztelegnek a Petőfi Zenei Díjas előadók előtt. A Dunán júniusban Nagy Feró, az Ismerős Arcok, valamint Földes László „Hobo” legnépszerűbb slágerei hallhatók, majd nagyszabású show-ban adják át a hazai könnyű kiválóságainak az idei elismeréseket. A június 8-i Petőfi Zenei Díjátadót a Duna, az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió élőben közvetíti.

 

A 2016-ban alapított Petőfi Zenei Díjjal évről évre a könnyűzenei élet meghatározó alakjait ismerik el. A rangos díjátadónak június 8-án ismét az A38 ó ad otthont. A díjkiosztó előtti hetekben a Duna az elmúlt félév zenei eseményeiből válogatva biztosítja a hangolódást a nyári fesztiválszezonra.

A csatorna június 1-jén 22 órától a 2019-ben Petőfi Zenei Díj Életműdíjjal kitüntetett Kossuth-díjas Nagy Feró és a Beatrice 45. születésnapi koncertjével készül. Az -ban rögzített rock&roll show időutazásra invitálja a nézőket, hamisítatlan „Ricse-hangulattal”. A zenekar vendégei Weiszné Koós Ilona, Szendrey „Szasza” Zsolt, Görögh Dániel, Tóth Balázs és Varga Nóra. Több mint négy évtized halhatatlan slágerei csendülnek fel a koncerten, így a 8 óra munka és az Azok a boldog szép napok is.

A Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én 21:40-től az Ismerős Arcok jubileumi, szimfonikus koncertjét tűzi műsorra a közmédia. A tavaly „Év zenekara” díjjal kitüntetett együttes énekese, Nyerges Attila korábban úgy fogalmazott: „Az Ismerők Arcok zenekar arra tette fel az életét, hogy valamiféle egységet hozzon létre a Kárpát-medencei vagy a világ bármely pontján élő magyarság között”. A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő zenekart a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar kísérte a Budapest Kongresszusi Központban. Vendégelőadóként Mező Misit, Papp Gyulát és a -ban „Év koncertje” elismeréssel díjazott 1ső Pesti Rackák zenekar vezetőjét, Ferenczi Györgyöt láthatják a Duna nézői.

A díjkiosztó előestéjén, június 7-én 20:45-től a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála – Földes László „Hobo” műsort ismétli a csatorna. A hazai könnyűzenei élet egyik legrangosabb elismerését, a Petőfi Zenei Díj Életműdíjat a Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző, előadóművész, a Hobo Blues Band alapítója és frontembere vehette át. Az előadóművészt a zenei és színházi színtér kiválóságai Hobo-dalfeldolgozásokkal, versekkel és személyes történetekkel köszöntötték életpályája elismeréseként. A kifejezetten erre az alkalomra készült feldolgozásokat Gubik Petra, , , Takáts Tamás és a , valamint Petőfi Zenei Díjas előadók – , Szabó Előd, , Csík János – adták elő.

A Petőfi Zenei Díjakat showműsor keretében, több népszerű hazai előadó közreműködésével adják át június 8-án. Az élő adásnak köszönhetően a nézők és a hallgatóik is részesei lehetnek a zenetörténeti jelentőségű eseménynek.

Forrás: MTVA.

 

Nagy Feró és a Beatrice 45 koncert június 1-jén 22 órától, Ismerős Arcok 25 koncert június 4-én 21:40-től, Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála – Földes László „Hobo” június 7-én 20:45-től a Dunán.

Petőfi Zenei Díjátadó június 8-án 19:40-től élőben a Dunán, az M2 Petőfi TV-n és a Petőfi Rádióban.

A szerzőről

TűsarkakON

A TűsarkakON magazin 2021 őszén indult a korábbi "A nagybetűs Nő" folytatásaként. Küldetése egy békés sziget megvalósítása azoknak a nőknek, akik szeretnék a hagyományos értékrendeket a mai modern világgal ötvözni igazi, nagybetűs Nőként és keresik a válaszokat, hogyan lehet mindezt megvalósítani.

Nézd meg ezt is!

Programajánló