Válassza az Oldal lehetőséget

Rafinált smink 40 feletti nők számára

Rafinált smink 40 feletti nők számára

Nem számít, hogyan ébredünk reggelente, a megfelelő, önazonos  mindig örömet okoz és akár egész napra meghatározhatja a közérzetünket. A megfelelő sminkrutin kialakítása és alkalmazása egy életéből sem maradhat ki, a a smink felett sem tabu. Soha nem késő akár szakemberhez is fordulni és megtanulni azt a minimumot, melyet aztán a mindennap rutinunkká tehetünk.

 

A drága néha olcsóbb

A minőségi sminkanyagok kiválasztása rendkívül fontos. Nemcsak a tartósság szempontjából, hanem az arcbőr ápolása, táplálása  érdekében is. Az olcsóbb termékek sokszor tartalmazhatnak  alacsony minőségű – bár nem tiltott –  összetevőket, ellenben azokkal a termékekkel, melyek kiváló minőségű kozmetikai hatóanyagokban gazdagok. Általában segítség nélkül nehéz megtalálni a megfelelő sminkkozmetikumot, ezért a tudatos választás és a feleslegesen kidobott több tízezer forint megtakarítása szempontjából (is) tapasztalt szakember segítségére lehet szükség.

 

Élénk színek vagy szürkés-barnás árnyalatok?

A sminkben egyébként is, de érett korban a színek különösen fontosak. Nem igazán hiszek a “kevesebb néha több” elvben. Legyen inkább önazonos és rafináltan egyszerű, elegáns.  A szemekre is kerülhet szín, de okosan bánjunk vele. Egy friss rúzs vagy épp a szemek hangsúlyozása egy árnyékoló szemhéjpúderrel valódi fiatalságot és energiát adhat az arcnak. Felejtsétek el a az élénk színeket! De vigyázat, az unalmas és néhány árnyalata is előnytelen lehet.

 

Smink 40 felett: illő még?

Közkedvelt vélemény, hogy a sminkelés inkább a fiatalabb korosztálynak való, de ez a kijelentés messze van az igazságtól. A nők is bátran elkezdhetnek sminkelni akkor is, ha korábban nem tartották fontosnak.  Mindenkinél máskor jön el az ideje. Felemelő érzés,  elégedettség és jó közérzet, amit  nyújthat. Soha nem késő elkezdeni!

 

A smink egy önbizalomnövelő szórakoztató játék

A  napi sminkelési szokások kialakítása csak rajtunk múlik, bár jobb, ha nem túl bonyolult.  Legyen izgalmas és szórakoztató az és az új életszakasz  stílusának felfedezésében. Ebben az életkorban sok minden van már mögöttünk, pont ezért nem érdemes hezitálni, hogy merjem vagy ne merjem elkezdeni.

Számomra a sminkelés egy örök játék, amiben az a jó, hogy ha mégsem tetszik, lemosható és újrakezdhető. Sokfélék vagyunk sokféle ízléssel, más-más élethelyzettel, de egyben biztos vagyok: minden nő szeret szép lenni.

Az ünket és ünket mindig tartsuk szem előtt. A minőségi kozmetikumok, sminkanyagok és az örömteli sminkelés mind mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minden nap magabiztosan és elégedetten lépjünk az utcára.

A szerzőről

Dévényi Kathy

Tanult szakmám kozmetikus, de ’92 óta párhuzamosan dolgozom a szépségipar különböző területein. Leginkább sminkesként ismernek, de nemcsak munkaként tekintek e tevékenyégemre, hanem 30 éve népszerűsítem, tanítom, bemutatókat, előadásokat tartok és írok róla. A mai napig dolgozom kozmetikusként, sminkesként, hisz a munkám része, hogy segítsek másoknak eligazodni ebben a „csodás őserdőben”, amiben manapság könnyű eltévedni. Néhány éve izgalmas kihivásnak néztem elébe és egy saját kozmetikai brand lett az eredménye. Jelenleg liposzómás szérumokat, krémeket készítek saját manufaktúránkban. Örülnék, ha itt megjelenő írásaimban is mindig találnátok új információt, segítséget, választ a kérdéseitekre. Írjatok, keressetek bátran vagy kövessetek az alábbi csatornákon.

Nézd meg ezt is!

Programajánló