Válassza az Oldal lehetőséget

Te feleségül vennéd magad?

Te feleségül vennéd magad?

Olvastam pár éve egy spanyol nőről, aki feleségül ment saját magához. Ez eléggé meghökkentett akkor, de most már értem: ha nem mondasz igent magadra, másnak se tudsz, más se fog.

 

Ugyan kiben nem fogalmazódott még meg, hogy milyen jó lenne, ha megszűnnének a magánnyal kapcsolatos félelmei, ha megszűnne az a lelki nehézség, amivel nap mint nap szembesül?

Ennek kapcsán elhatároztam, hogy összegyűjtö nektek pár olyan veszélyes, önszabotáló gondolatot, érzést, amivel nap mint nap találkozom a munkám során.

Az egyik legerősebb félelmünk, hogy egyedül maradunk hosszú távon. Akár egyedülállók vagyunk, akár egy nehéz kapcsolatban élünk, ez a félelem elég motiváló ahhoz, hogy szabotáljunk magunkban egy valódi újrakezdési lehetőséget. Hiszen milyen nyomasztó tud lenni újra beleengedi magunkat egy ismerkedésbe, randikon a jó arcunkat mutatni, újra és újra futni azokat a bizonyos köröket.

Mégis visz valami előre, és most nem az időskori magányra, meg a kire számíthatok majd, ha beteg leszek sémákra gondolok. Visz előre a vágy is, hogy el tudjunk köteleződni. Igazán. Hogy végre bebizonyítsuk magunknak, hogy tudunk jól választani.

Állítom, hogy ahogy benned megszületnek ezek a , úgy le is tudod győzni őket. Akár a saját foteledből is, de és Te kellesz hozzá.

Ismerem a sokadik sikertelen próbálkozás szomorúságát, de megtapasztaltam az elköteleződést is. És nem, nem a megfelelő kellett hozzá. Én kellettem.

Te kellesz hozzá. Hogy tudd, ki is a megfelelő férfi számodra. Hogy lásd magad önmagad teljességében. Hogy több tudatossággal, önismerettel mihamarabb igent tudj mondani magadra, mint az a spanyol .

A szerzőről

Poór Judit

Coach (life-, karrier és intimitás a szakterületem), párkapcsolati szakértő és családkonzulens jelölt vagyok. Szívügyem a párkapcsolatok harmonizálása, az illúziók elengedése, a valóság elviselhetővé tétele, a szexuális önazonosság megélése. Szakmai küldetésem, hogy egy biztonságos közegben ítélkezésmentesen támogassalak a saját döntéseid meghozatalában és megvalósításában. Segítek bízni saját magadban és megélni azt, aki éppen vagy. Magánélettel kapcsolatos elakadás, párkapcsolati nehézség esetén keress bátran, illetve karrier tanácsadással (hivatás, vállalkozás, álláskeresési stratégia) is foglalkozom.

Nézd meg ezt is!

Programajánló