Válassza az Oldal lehetőséget

Van kiút az önszabotázs bénító fogságából

Van kiút az önszabotázs bénító fogságából

Ismerős az érzés, hogy ezer felé teljesítesz, és úgy érzed a nap végére már rettenetesen elfáradsz? Ennek ellenére mégsem jön meg az átütő siker, mégsem kapod a várt elismerést?

 

A mai kor hölgyei, igen magas fordulatszámon élnek és égnek. Mondhatjuk, hogy élvezzük, hogy végre van terünk és a képességeink is egyre szélesebb körben bontakozhatnak ki. Egy-egy sikeres esemény után, szinte tombol belőlünk az energia és ez arra ösztönöz, hogy még többet tegyünk. Ekkor indul be a verkli. Még nagyobb tempó, még nagyobb teljesítmény. Aztán jön a fáradtság. Nem a napi. Hanem mindaz a testi-lelki fáradtság, amit az évek alatt nem vettünk figyelembe.

Mindezek mellett, azonban nem biztos, hogy az eredmények is olyan mértékben jönnek, mint a befektetett energia. Ilyenkor jön az önvád és a nem vagyok elég jó, mit rontottam el..

Ez az pont Drága Olvasó, amikor megállítalak egy pillanatra. Megállítalak azért, hogy átgondold. Mennyire vagy nagyszerű és sokrétű?

Mennyi nehézségen mentél már keresztül, milyen kihívásokkal szembesültél, de soha nem adtad fel. Lehet, hogy megálltál. Lehet, hogy el is keseredtél, de ha olvasod ezeket a sorokat, akkor biztos, hogy megvan benned a képesség, amivel mindig felállsz. Ez a képesség pedig a rugalmasság és az életrevalóság képessége.

Egy-egy mélypont pedig arról szól, hogy elérted az éppen aktuális üvegplafonodat és át kéne azt törni. Amíg nem látod a megoldást, addig azonban csak körbe forogsz, a már meglévő ismereteid, mintáid szerint.

Minták, sémák…. Biztos Te is hallottad már ezeket a szavakat. Ma már az üzleti világban is nyíltan beszélnek arról, milyen hiedelmek mozgatnak előre bennünket, és mik azok, amik megállítanak a kiteljesedéstől.

Ez az a rész, ahol bejön a képbe az önszabotázs. Az önszabotázs egy olyan jelenség, ami igazából az agyunk részéről egy védelmi funkció. Ugyanis a tudatalattinknak az a dolga, hogy megóvjon bennünket. Megóvjon az ismeretlentől, a fájdalomtól, megaláztatástól és még sorolhatnám. Mindentől, amit már megéltünk és kihívást jelentett, vagy amiről „elhittük a felenőinknek”, hogy valami így, vagy úgy helyes csak. Hogy valamit csak egyfajta módon lehet megcsinálni. Rengeteg példát hallottam már az emúlt 22 év alatt az ügyfeleimtől. Mindezt az előzte meg, hogy megtorpant az életük, vállalkozásuk, szerelmi életük, vagy éppen nőiségüket nem tudták megélni igazán.

Volt olyan ügyfelem, aki azért nem viselt szép ruhákat, azért takargatta magát „zsák” ruhákban, mert azt hallotta otthon, hogy csak a könnyűvérű nők öltöznek szépen. –Természetesen, ezt durvább szóval kifejezve.

Más ügyfeleimnél például az kapcsolta be az önszabotázs programot, hogy mindig azt hallotta, hogy sok pénzt, csak tisztességtelen munkával lehet keresni. Természetesen ez nem tudatos elhatározás volt az ügyfelem részéről, hogy megállítja a bevételeinek növekedését, hanem egy mélyen megbúvó tudatalatti hűség program.

Mert a helyzet az, hogy mi, igazán hűségesek vagyunk. Akár szeretjük a felmenőinket, akár éppen nagyon haragszunk rájuk, de mégis… Ők az első közösség, ahova születünk. Akik segítettek abban, hogy ma mi itt lehessünk. Ezért tudatosan, vagy tudat alatt, de működik bennünk egy energetikai minőség, amivel vagy elfogadjuk az „igazságukat”, vagy ellene megyünk, de mindenképpen működtetjük az energiájukat.

Ez furán hangzik? Megértem. De mi van, ha ez csak egy olyan dolog, és azért fura, mert nem tanítják az iskolában? Egyszerűen nem voltunk megtanítva az energia tudatos használatára. Pedig ez egy olyan fontos tényező, ami nemcsak a mi életünket, de a gyermekeinkét és a felmenőinkét is megváltoztathatja. Megváltoztathatja a velük való viszonyunkat, magunkról alkotott képet, pénzügyi valóságunkat, szerelmi életünket és még sorolhatnám.

Ma már egyre többen vagyunk nyitottak arra, hogy ezen a téren is befogadóbbak legyünk és ez ragyogó dolog. Minél többen vagyunk, annál gyorsabb és könnyebb a változás.

Ehhez azonban nyitottság kell. Nyitottság, bátorság és hajlandóság. Nem adják ingyen. De ha belevágunk, akkor megélhetjük, hogy hatalmunk van az életünk felett.

Megismerjük a képességeinket arra, hogyan tudunk hatékonyan az életünk, felhatalmazott teremtői lenni. Ma már nagyon gyors és hatékony a változás folyamata. Az Életemelő, a tudatosság kék zónája, csoportos mentor programom résztvevői is, erről számolnak be. 3 hónap alatt, máris kézzel fogható eredmények születtek az életükben.

Átalakítottuk, a fizikai testtel, a hivatással-karrierrel, és pénzzel kapcsolatos, korlátozó hiedelmeiket, szakértői és blokkoldó webinárokon pedig a cselekvési útravalókat is kaptak. Ez a csoportos mentorálás online és offline formában is segíti a résztvevőket az életük felemelésében, az önszabotázs megszüntetésében.

Tapasztalatom szerint, hiába sok megtanult módszer, eszköz, és elvégzett tanfolyam, ha nincs mögötte a hatékony cselekvés és a valódi tudatosság. Ezért hoztam létre, ezt a közösséget, hogy önmagunkról, a létezésről, a lehetőségekről sokkal többet ismerhessünk meg és éljünk is velük.

Megtorpanás, önszabotázs helyett, választhatjuk a valódi önvalónkat.

Július 1-től, újabb életterületeket dolgozunk át.
1. Júliusban a család, barátok, közösségi élet kerül felemelésre, meggyógyítva a szülői sebeinket.
2. Az augusztus az intimitás, párkapcsolat, befogadás témaköreit taglalja, ami hatással lesz nemcsak a szerelmi életünkre, hanem az életünk minden területére.
3. Szeptember pedig már az önbecsülésről, én/mi időről, rekreációról fog szólni, új énképet építve.

Bővebben, ide kattintva olvashatsz a programról.

Ha szeretnél mélyebben megismerni és tájékozódni a fetni témákban, akkor válogass ajándékaim közül, amik már pár nap alatt is hatékony változást hoznak. Nem helyettesítenek egy csoportos mentorálást, de garantáltan közelebb visznek önmagadhoz.

 

Képes Anita
Tudatos női vezetők, mindset mentora

A szerzőről

TűsarkakON

A TűsarkakON magazin 2021 őszén indult a korábbi "A nagybetűs Nő" folytatásaként. Küldetése egy békés sziget megvalósítása azoknak a nőknek, akik szeretnék a hagyományos értékrendeket a mai modern világgal ötvözni igazi, nagybetűs Nőként és keresik a válaszokat, hogyan lehet mindezt megvalósítani.

Nézd meg ezt is!

Programajánló