Válassza az Oldal lehetőséget

Varázslatos menyasszony: A tökéletes menyasszonyi smink

Varázslatos menyasszony: A tökéletes menyasszonyi smink

Ahogy közeledik a nagy nap, minden izgatottan készülődik, hogy az esküvő napján maga mögött hagyja a hétköznapokat és minden szempár rászegeződjön. Az esküvő előzetes szervezése, a részletek átgondolása, a vendéglista összeállítása, a helyszín, a dekoráció, a ruha, a , a kitalálása mind nem könnyű feladat, de varázslatos időszak.

 

Mi teszi igazán különlegessé ezt a napot?

A válasz a menyasszony személyiségében rejlik. Az esetek nagy százalékában az esküvő megtervezésében a menyasszony ízlése dominál, hiszen kislánykora óta – fejben – ezt a napot szervezi, elképzel minden részletet és kevés kivétellel tudja is pontosan, mit is szeretne. Sok apró részlet mellett a legfontosabb, hogy ő maga és ők együtt a párjával hogyan jelenjenek meg harmonikusan.

 

Milyen a jó menyasszonyi smink?

Az esküvői típusa a menyasszony egyéniségétől függ. Bár a választék meglehetősen széles és a többségük nem visel rendszeresen sminket naponta, azért minden esetben megtalálható a legjobb.

 

Natúr vagy extravagáns?

Vannak lágy és visszafogott megoldások, amelyek az egyszerű eleganciára törekednek. Ilyenkor a natúr smink az ideális , mely kiemeli a menyasszony egyéni ét anélkül, hogy túlzásokba esne. Egy könnyű fedésű alapozó, pirosító, tartós szempillaspirál és natúr, matt rúzs is elegendő ahhoz, hogy a menyasszony önmaga ünnepi változata maradjon.

 

Mi van azokkal a menyasszonyokkal, akik az extravagáns sminket kedvelik?

Ők sem maradnak ki a csodás pillanatokból. A szemhangsúlyos smink vagy egy merész ajakszín főleg akkor releváns, ha a menyasszony a hétköznapokban is hasonlóan visel sminket. Az ő esetükben a különböző díszítő elemek – strasszkő, gyöngyök, csillámok, műszempilla, ékszerfestés stb. – mind kiegészítői lehetnek az esküvői sminknek. Az ilyen megoldások életesen passzolnak azokhoz a menyasszonyokhoz, akik a hétköznapokban is szeretik a különleges megjelenést.

 

Kényelem vagy tartósság?

Nemcsak az alkalmi, de a menyasszonyi smink legfontosabb tulajdonsága is, hogy kényelmes, önazonos és tartós legyen. A menyasszonynak nincs ideje azon aggódni, hogy a nap folyamán kell-e korrigálnia a sminkjét. Ezért érdemes szakembert keresni, aki az előkészítésre is nagy gondot fordít, illetve olyan termékekkel dolgozik, melyek hosszú órákon át képesek megőrizni a tökéletes kinézetet.

Mindamellett, hogy ez az alkalom számos megoldást kínál, azért a legfontosabb a menyasszony személyisége. Mindegy, melyikre esik a választása, a legfontosabb, hogy olyan sminket viseljen, amely összhangban áll az egyéniségével és kényelmesen érzi magát benne egész alatt.

 

Térjünk a lényegre! Árak?

A smink csak az egyik szösszenete az esküvői költségek végtelen áradatának. Jelenleg csak az nem talál szakembert, aki nem keres. Megszámlálhatatlan ajánlatot kell átnéznie a menyasszonynak, átbeszélni, egyeztetni az első körben kiválasztott sminkesekkel, majd próbasminket kérni és végül ár-érték arányban a legmegfelelőbbet választani. Természetesen ebben a szolgáltatásban is közrejátszik az emberi tényező, azaz mennyire szimpatikus a szakember, az amit az ajánlata tartalmaz és milyen munkát végez, milyen áron.

Széles skálán mozog az esküvői sminkszolgáltatás díjszabása, úgyhogy nincs könnyű dolga a menyasszonynak, míg megtalálja a számára megfelelőt. Eljön az idő, amikor elfeledkezünk a szervezés nehézségeiről, buktatóiról, az árakról és csak a fotók, videók nézegetése teremti meg bennünk újra a nap csodás emlékeit.

A szerzőről

Dévényi Kathy

Tanult szakmám kozmetikus, de ’92 óta párhuzamosan dolgozom a szépségipar különböző területein. Leginkább sminkesként ismernek, de nemcsak munkaként tekintek e tevékenyégemre, hanem 30 éve népszerűsítem, tanítom, bemutatókat, előadásokat tartok és írok róla. A mai napig dolgozom kozmetikusként, sminkesként, hisz a munkám része, hogy segítsek másoknak eligazodni ebben a „csodás őserdőben”, amiben manapság könnyű eltévedni. Néhány éve izgalmas kihivásnak néztem elébe és egy saját kozmetikai brand lett az eredménye. Jelenleg liposzómás szérumokat, krémeket készítek saját manufaktúránkban. Örülnék, ha itt megjelenő írásaimban is mindig találnátok új információt, segítséget, választ a kérdéseitekre. Írjatok, keressetek bátran vagy kövessetek az alábbi csatornákon.

Nézd meg ezt is!

Programajánló