Válassza az Oldal lehetőséget

8 motivációs film, ami erőt ad neked is

8 motivációs film, ami erőt ad neked is

Ha szükséged van egy kis motivációra vagy inspirációra, egy jó ebben sokat segíthet. Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk neked 8 motivációs filmet, amelyek inspiráló történeteikkel fokozzák a motivációdat, lelkesedésedet, erődet. A listán szereplő filmek különböző témákat fednek le, beleértve a szerelmet és a drámai élethelyzeteket is, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Találd meg te is a motivációdat és az inspirációdat ezekben a remek filmekben!

 

1. Az élet szép (1997)

“Élet szép” című film egy olasz dráma, amely a második idején játszódik. A történet főszereplője Guido. Guido és családja egy koncentrációs táborba kerül, és Guido úgy dönt, hogy minden tőle telhetőt megtesz, hogy megóvja fiát a borzalmaktól és a haláltól. Ezért megpróbálja a táborban elhitetni a fiával, hogy az egész helyzet egy játék, és ha elég ügyesek, megnyerhetik a fődíjat, ami a táborból való kijutás lenne. Az “Élet szép” egy rendkívül szívmelengető és megható történet a szülői szeretetről és az emberi élet értékéről. A filmnek van egy humoros oldala is, amely enyhíti azokat a nehéz pillanatokat, amelyekkel a történet során szembesülünk. A film végül azt az üzenetet közvetíti, hogy az életet minden nehézség ellenére értékelni kell, és az emberi és szeretet erejével szinte bármit el lehet érni.

 

2. Az utolsó szamuráj (2003)

“Az utolsó szamuráj” című film egy amerikai történelmi dráma, amely a 19. századi Japánban játszódik. A történet középpontjában Nathan Algren áll, egy volt amerikai katona, aki azért utazik Japánba, hogy segítsen a japán hadseregnek legyőzni a szamurájokat. Azonban Algren elkezdi felfedezni a japán kultúrát és a szamurájok életmódját, és egyre jobban megérti őket. Amikor pedig az amerikaiak és a japánok csatába szállnak, Algren szembekerül a saját hazája és az új barátai közötti konfliktussal. “Az utolsó szamuráj” egy lélegzetelállítóan szép és megindító film a hagyomány és a modernitás összecsapásáról. A film, miközben történelmi témákat feszeget, egy megható és elgondolkodtató történetet mesél el az emberekről és az identitásuk kereséséről.

 

3. Egy csodálatos elme

“A Beautiful Mind” egy igaz történeten alapuló, -díjas dráma, amely az amerikai matematikus, John Nash életét követi nyomon. A filmben Russell Crowe alakítja Nasht, aki az 1940-es években, a princetoni egyetem hallgatójaként figyelmet keltő matematikusi teljesítményével kezd karrierjének építésébe. Azonban Nash az életében bekövetkező tragikus események hatására azt kezdi hinni, hogy üldözik őt, kitör rajta a skizofrénia, idegei felmondják a szolgálatot. A film szépen bemutatja Nash küzdelmét a mentális ével, amelyet végül ül legyőznie. Egy megrázó és inspiráló történet arról, hogy bármi is történjen, sosem szabad feladni az álmainkat és a küzdelmeinket.

 

4. A király beszéde

“A király beszéde” című film szintén egy igaz történeten alapuló, Oscar-díjas dráma, amely az angol trónra került III. György király életének egy részét mutatja be. A király beszédhibával küzd, ami komoly akadályt jelent számára a nyilvános szereplések során. A király felesége, Erzsébet királyné azonban egy tapasztalt beszédtanárhoz, Lionel Logue-hoz fordul, hogy segítsen férjének megbirkózni a beszédproblémájával. A film főként a beszédtanár és a király közötti kapcsolatra összpontosít, melynek során Logue nemcsak beszédhibáját segít legyőzni, hanem a király magánéletének fontos részét is felfedi. “A király beszéde” egy rendkívül érzékeny és mélyen megható történet az önbizalomról és az akarat erejéről.

 

5. Életrevalók

Az “Életrevalók” című film egy francia vígjáték-dráma, amely az életörömről és a erejéről szól. A történet főszereplője, Philippe, egy tetraplegikus (mind a négy végtagja lebénult) milliomos, aki kerekesszékhez kötötten éli az életét. Azonban az élete megváltozik, amikor egy új személyi asszisztens, Driss kerül a szolgálataiba, aki egy bevándorló fiatalember és a gettóból érkezett. A két nagyon különböző ember közötti kapcsolat kezdetben nehézkes, de az idő múlásával barátság alakul ki közöttük. Driss segítsége és életerőt sugárzó személyisége életre kelti Philippe-et. Az “Életrevalók” egy megható és szórakoztató történet az élet megéléséről a nehézségek ellenére is. A film azt sugallja, hogy az élet értékes és örömteli lehet, akkor is, ha számos akadály áll az ember útjába, és a barátság, az empatikus és megértő kapcsolatok az élet legfontosabb pillérei.

 

6. Csillagok között

“A csillagok között” egy amerikai sci-fi film, amely a jövőben játszódik. A történet főszereplője Cooper, egy űrhajós, aki egy csapat kísérővel indul egy küldetésre, hogy találjanak egy másik lakható bolygót az emberiség számára. A küldetés azonban nehézségekbe ütközik és a csapat szembekerül a világegyetemben rejlő titkokkal és veszélyekkel. Coopernek küzdenie kell az idő és a távolság korlátaival, miközben a küldetés során számos személyes áldozatot kell hoznia. “A csillagok között” egy kalandos és izgalmas a világegyetemben, miközben az emberiség áról és jövőjéről is elmélkedik.

 

7. A mindenség elmélete

“A mindenség elmélete” egy 2014-ben készült brit életrajzi dráma, amely az ismert tudós, Stephen Hawking életét dolgozza fel. A film a fiatal, tehetséges fizikus életét mutatja be: hogyan küzd az izomsorvadással járó betegségével, amely később a teljes mozgásképtelenségéhez vezet, miközben olyan nagyívű témákat kutat, mint az idő és a világegyetem. “A mindenség elmélete” egy megrázó és érzelmileg megragadó film, amelyben kiváló színészi alakítások vannak, és amely mélyebben bemutatja Stephen Hawking életének fontos pillanatait. A film a tudomány és a élet kapcsolatát érzékletesen mutatja be, miközben Hawking zsenialitása és kitartása egyedülálló és inspiráló.

 

8. Vadon

A “Vadon” egy amerikai életrajzi dráma, amely a híres természettudós, Chris McCandless életének történetét dolgozza fel. Az 1990-es évek elején a fiatal McCandless úgy dönt, hogy elhagyja az anyagi javakat és a társadalmi konvenciókat, és beleveti magát Alaszka vadonjába, hogy megismerje önmagát és megtalálja helyét a világban. A film számos személyes és filozófiai témát érint, például az önmegvalósítás fontosságát, a társadalmi elvárások és a természet közötti konfliktust. A film izgalmas utazás a vadonban, miközben bemutatja a természettel való kapcsolat fontosságát az emberi életben. “Vadon” egy hatásos és gondolatébresztő film, amely kiválóan bemutatja a természet szépségét és hatalmát, miközben megkérdőjelezi az emberiség életmódjának helyességét és a társadalmi normák betartásának fontosságát.

A szerzőről

Tóth Kriszta

Egész életemet végigkísérte az írás. Kisiskolás koromtól az összes suliújság szerkesztőségében ott voltam, majd a pályafutásomat is az ország egyik legnagyobb városának napilapjánál, illetve régiós havilapjánál kezdtem. Mellettük is számos újságnak, blognak, magazinnak írtam az évek alatt. Az elmúlt pár évben pedig már mint könyvíró is bemutatkozhattam a nagyvilágnak. Eddig két könyvem jelent meg, s a továbbiak is már ott sorakoznak a fiókban vagy legalábbis a fejemben. A TűsarkakON magazint 2021-ben indítottam útjára.

Nézd meg ezt is!

Programajánló