Válassza az Oldal lehetőséget

5+1 jel, amiből sejtheted: Nem a megfelelő emberrel randizol

5+1 jel, amiből sejtheted: Nem a megfelelő emberrel randizol

A villámgyorsan kialakuló ában egyre kevesebb időt szeretnénk a randipartnerünk megfejtésével tölteni. Ám ha már érzéseket is kezdtünk táplálni valaki iránt, valószínűleg nem könnyen engedjük őt el. Még akkor sem, ha már van néhány ráutaló jel, hogy kiszemeltünkkel mást gondolunk nagyon sok mindenről. Mik azok a viselkedésformák, amikből sejtheted: partnereddel nem egymást keresitek? Az alábbiakból kiderül!

 

1. Már az első randin is te fizetsz

Közhely? Lehet, de a legtöbben mi, akkor is úgy vagyunk kódolva, hogy tudjuk: bizony, ha akarnak tőlünk valamit, akkor áldoznak ránk. Ha meg akarnak minket hódítani, akkor nem nekünk kell gavallérkodni az első egy-két randin. Aki emiatt aranyásónak néz téged, az később sem fog a tenyerén hordozni. Semmilyen értelemben sem.

 

2. Eltűnik napokra

Hetekig órákat beszélgettetek naponta, az első találkozás szuper hangulatban telik, aztán… aztán mégsem keres. Nemhogy másnap, de harmadnap, negyednap sem – így szomorúan, de elkezded elengedni. Ám amikor végre eljutnál addig, hogy feladod, egyszer csak befut egy üzenet tőle: „Szia, mizujs? Bocsi, csak beteg volt a macskám/be voltam havazva…” Őszintén: még ha igazat is mond, mennyi rá az esély, hogy napokig nem volt egy perce sem üzenni? És arra, hogy ezt többé nem ismétli meg?

 

3. Nem mondja ki…

…nemcsak azt, hogy szeret, hanem azt sem, hogy egyáltalán jártok. Egy-két hónap után viszont ez már egy jogos igény, hogy tudd, hogy is álltok egymással. Ha tényleg fontos vagy neki, nem fog tovább kétségek közt tartani. Ha viszont elintézi a kérdésedet annyival, hogy „most még nem tudom/nem akarok egyelőre kapcsolatot”, akkor nem vagy neki elég fontos ahhoz, hogy ne tartson bizonytalanságban, illetve részéről ez inkább csak testi .

 

4. Az érdeklődés csak álca

Megkérdezi, milyen a napod, te elmesé, aztán már gördül is tovább a beszélgetés fonala – az ő problémáira. Néha vannak olyan időszakok, amikor nehezebb léteznünk. Amikor tényleg mindennek rólunk kell szólnia, mert krízisben vagyunk és segítséget várunk, ám ez nem tarthat örökké. Ha a párodnak sosem elég érdekes az, hogy veled mi van, az már rövid távon is kikezdheti az önbecsülésedet.

 

5. Nem tudjátok megbeszélni a problémákat

Téged hibáztat mindenért? Az érzéseidet lekicsinyli és eléri, ne is merj már neki ellentmondani, úgysem jöhetsz ki belőle jól? Ezek bármelyike már önmagában is érzelmi bántalmazásnak minősül. Egy után pedig a barátod elhiszi majd, hogy veled mindent meg lehet tenni – az pedig később sokkal szörnyűbb dolgok nyitánya is lehet.

 

+1. Nem működik a szex és/vagy nincs közös érdeklődési kör

Az sajnos a valóságban – hosszú távon – nem vonzzák egymást. Nem érted, mire gondol, amikor felnevet egy tudományos viccen, ő pedig furcsán néz rád a kedvenc “alter” zenéidért. A szexben is teljesen másra vágytok és hiába próbálkoztok, egyikő sem élvezi igazán. Talán nagyon jó lehetnétek, mert érdekel titeket a másik, de… Ebben a kapcsolatban lehet, nincs ennél több.

Mindig nehéz elbúcsúznunk attól, akivel már elkezdtük tervezni a jövőnket. De ha hiába próbálod vele megbeszélni, neked mik az igényeid, sosem fogod igazán teljesnek, boldognak érezni magad mellette. Márpedig ez az, amiben egyszerűen nem köthetsz kompromisszumot. Főleg, mert talán odakint vár az, aki éppen Rád vágyik.

 

(Holecska Tünde írása)

A szerzőről

TűsarkakON

A TűsarkakON magazin 2021 őszén indult a korábbi "A nagybetűs Nő" folytatásaként. Küldetése egy békés sziget megvalósítása azoknak a nőknek, akik szeretnék a hagyományos értékrendeket a mai modern világgal ötvözni igazi, nagybetűs Nőként és keresik a válaszokat, hogyan lehet mindezt megvalósítani.

Nézd meg ezt is!

Programajánló