Válassza az Oldal lehetőséget

Mesébe illő esküvő és nászút egyben?

Mesébe illő esküvő és nászút egyben?

Gyönyörű helyszínen állunk életünk párjával szemben, fogjuk egymás kezét és abban a pillanatban, mikor kimondjuk az igent, nem is tudnánk szebb háttért elképzelni, mint az egzotikus vagy a homokot nyaldosó tenger. Jól hangzik ugye? Ez az álom még valóra is válhat!

 

Mielőtt belevágunk

Elhangzott a nagy kérdés és igen volt a válasz. De hogyan tovább? Az szervezése ma már nem egy egyszerű feladat, főleg, ha valami igazán egyedire vágyunk. Az első és legfontosabb dolgunk, hogy párunkkal megbeszéljük, kinek milyen elképzelései vannak és mindezt csiszoljuk is össze egyetlen tervvé. Könnyűnek hangzik, de egyáltalán nem az! Hiszen annyira eltérőek már a és az igények, hogy ember legyen a talpán, aki hamar megtalálja a közös nevezőt jövendőbeliével. A szokványos, nagy lagziktól kezdve, a két tanús házasságkötésen át az exkluzív megoldásokig mindent számba kell venni. Mire vágyunk, mit szeretnénk és főként, mihez van elegendő anyagi hátterünk? A választást mindez nagyban befolyásolja.

 

Egzotikus

A másik nagy kérdést általában a nászút jelenti, hiszen ki ne szeretné a mézes heteket valami gyönyörű, egzotikus helyen tölteni? Sokan inkább az esküvőt szorítják háttérbe azért, hogy a nászút egy igazán életre szóló élmény lehessen, valami különleges helyszínen. Természetesen ebben a kérdésben is akadnak, akik inkább a visszafogott megoldások hívei, illetve ugyancsak sokan az esküvőre helyezik a nagyobb hangsúlyt.

 

Mi lenne, ha a kettőt összekötnénk?

Fantasztikus ajánlatokkal lehet már találkozni, ha úgy döntünk, hogy az esküvőnket ugyanazon a helyszínen rendezzük meg, ahol aztán a nászút is megkezdődhet. Ennél a szempontnál csupán azt kell figyelembe venni, hogy kiket – és főleg hány főt – szeretnénk magunk mellett tudni a különleges ceremónián. Persze legtöbben ebben az esetben úgy kerülik ki ezt a kényelmetlen részletet, hogy tartanak egy sima polgári vagy éppen templomi esküvőt a szeretteik körében, az utazásra pedig már csak egyedül mennek. Akármennyire is úgy hangzik ez a lehetőség, mint egy vállalhatatlanul drága álom, ez nem így van. Mivel egyszer kell csak utaznunk – amit a nászút miatt valószínűleg eleve megtennénk -, ezért nem kell sokkal nagyobb kiadásokra számítanunk. Maga az esküvő pedig garantáltan egy csodálatos élmény lesz, olyan környezetben, melyről titkon mindenki álmodik.

 

Milyen úticélt válasszunk?

Ha már kicsit is úgy érezzük, hogy ehhez a megoldáshoz húz a szívünk, akkor érdemes megnézni pár ajánlatot, milyen helyszínek közül választhatunk. A térsége az egyik legkedveltebb, hiszen egy csodálatos óceánparti helyszínt kínál. Amennyiben kicsit közelebb mennénk, akkor dönthetünk mellett, ahol a kristálytiszta tengert nem csak aranyló homok veszi körül, hanem hatalmas hegyek is övezik. A Seychelles-szigeteken egész évben kellemes az időjárás, így akkor is kitű választás, ha nem nyárra szeretnénk kitűzni az esküvőnk időpontját. A sort természetesen még rengeteg gyönyörű hellyel folytathatnánk. Amit mindenképpen számításba kell vennünk, mielőtt döntünk: mennyire szeretnénk messzire utazni, milyen kultú érdekelnek minket, mikor szeretnénk megejteni az esküvőt és hol töltenénk el a legszívesebben utána egy-két hetet? A kérdésekre adott válaszokból szépen lassan körvonalazódik majd a válasz, hogy melyik a életes úticél számunkra.

 

A külföldi esküvő és nászút további előnyei

Azon felül, hogy árban hasonló végösszeg jöhet ki, mint amikor itthon szervezünk egy nagy menyegzőt, majd elmegyünk nászútra, több előnye is van a tengerparti esküvőknek. Az nem kérdés, hogy mennyire meghitt, romantikus és gyönyörű élmény lesz kimondani a boldogító igent ilyen keretek között. Ezen felül a szervezés nehézségei is lekerülnek a vállunkról, hiszen ezeket az esküvőket egytől egyig saját szervezéssel promotálják a szolgáltatók. Végül, de nem utolsó sorban olyan esküvői képeink lesznek majd a nagy napról, melyekről talán soha nem is álmodtunk. A nászút pedig azonnal megkezdődik, már a nászéjszakával. Kell ennél több?

 

Ha mégis belföldön maradnánk

Akármennyire is a külföldi esküvők jutnak eszünkbe – a fent említett rengeteg pozitívum miatt -, amikor nászúttal egybekötött ceremóniáról beszélünk, bizony nem muszáj átlépni az országhatárt ahhoz, hogy ez teljesülhessen. Itthon is akad nem egy olyan csodálatos helyszín, mely a nagy napunk számára is tökéletes, illetve a mézeshetek eltöltésére is alkalmas. Ilyen lehet például a Balaton vidéke, de gyönyörű és tartalmas kikapcsolódást nyújthat a Mátra is. A wellness szállodák által nyújtott, kényeztető nászút szintén kecsegtető lehet, és nem is akad olyan térség hazánkban, ahol ne találhatnánk fantasztikus környezetet egy-egy ilyen szállás környékén.További cikkek a témában:

A szerzőről

Hársfai-Stein Erika

Kétgyermekes édesanyaként próbálom megteremteni azt az egyensúlyt, ami számomra nélkülözhetetlen a boldog élethez: amellett, hogy a minőségi idő valóban sok legyen, amit a családommal töltök el, fontos, hogy a munkámmal is foglalkozhassak. Ezt pedig az írás jelenti számomra, bármilyen formában. Legyen szó weboldalak tartalmáról, blogbejegyzésekről, tudományos cikkekről, esetleg kész munkák korrektúrájának elkészítéséről, a szövegekkel való foglalkozás lelkem második otthona. Az eddigi munkáim során igencsak széles témakörökben mozogtam, most igazán felemelő, hogy a női oldalamat csalogathatom előtérbe. Mindig éhesen kutatok az új témákban, és remélem, hogy az olvasóim éppúgy élvezik majd a tartalmak olvasását, mint én a megírásukat.

Nézd meg ezt is!

Programajánló