Válassza az Oldal lehetőséget

Karácsonyra hangolódni

Karácsonyra hangolódni

Ha te is egy vagy azok az emberek közül, akik a nagy rohanásban borzasztóan nehezen tudnak lelassulni, nehézséget okoz számukra igazán átélni a karácsonyt vagy csak beesnek a fa alá, akkor ez a cikk neked íródott.

 

Grincs lennél?

Ne érezd magad Grincsnek, ha téged december elsején még nem töltött el a szellemisége. Bizony a karácsonyi hangulat nem jön egyik pillanatról a másikra. Ezen nem segít az sem, hogy már jóval december előtt az emberek javát eltölti a karácsonyi (vásárlási) láz, mindenhol ömlik a csillogás, a túldíszített, pazar fénypompában úszó dekorációk, az üzletekben szólnak a karácsonyi zenék és természetesen már októberben kapod a vásárlásra buzdító reklámokat tömkelegével. Így könnyebb megcsömörleni, mint .

 

Hangolódj a karácsonyra!

Nehéz a rohanó hétköznapok után megpihenni, lelassulni, átélni megfelelően az ünnepek nagyszerűségét, jelen lenni ténylegesen. Főként, ha millió programod, elintéznivalód van még. Ne halassz semmit sem az utolsó percekre. Próbálj meg előre elkészíteni, megvenni mindent, ami kellhet majd karácsonyra. Ezzel már sokat tehetsz önmagadért!

– Írj listát az elintézendő dolgokról, vedd előre a sürgősebbeket. Ha odafigyelsz, talán nem marad semmi sem az utolsó percekre, főleg nem fontosabb dolgok. De ha valami elmarad, az sem a világ vége.

– Készíts bevásárlólistát az ajándékokról, a menüsor hozzávalóiról, a dekorációkról. Így biztosan nem marad el semmi.

– Igyekezz pihenőt is beiktatni a magad számára a nagy rohanásban. Ne te legyél mindig az utolsó. Ha magadra nem jut elegendő , szinte biztos, hogy fáradtan fogsz beesni a fa alá.

– Használj karácsonyi illatokat a lakásodban, magadon. Gondolj csak a citrusokra, fenyőillatra, szegfűszegre, fahéjra, a sülő mézeskalács illatára. A megfelelő illatok hangulatba hozhatnak.

– Iktass be kifejezetten szórakoztató karácsonyi programokat. Forralt borozás a barátokkal, korcsolyázás a szerelmeddel, hóemberépítés vagy szánkózás, esetleg egész napos társasozás a legkisebb tagjaival, közös anyukáddal vagy a nővéreddel, egy jó kis apukáddal. A legfontosabb nem az ajándékok ára, hanem a közösen eltöltött idő, a figyelem és a .

– Ne vállald túl magad! Az senkinek sem lesz jó, ha hat tálca sütit megsütsz és a fele sem fog elfogyni. Nem kell tízfogásos menüsor sem az ünnepekre. És az egész lakást sem kell teljes puccba vágni, nagytakarítást végezni, ha nincs rá időd.

– Díszítsd fel a munkahelyed, az udvart, a lakást karácsonyi dekorációkkal. De az adventi készülődés ne csak ennyiből álljon. Amikor időd engedi, olvass vagy nézz karácsonyi történeteket. életesek a karácsonyi hangolódásra.

– A kötelező, nem szeretem dolgokat nyugodtan hagyd el és teremts saját szokásokat, tradíciókat a karácsony köré.

 

Legyen szebb az adventi időszak és a karácsony számodra is!

A szerzőről

Mayerné R. Adrienn

Mayerné Répási Adrienn vagyok. Mikor nem édesanya vagyok és feleség, akkor bloggerként, szabadúszó szövegíróként, újságíróként, recenzióíróként dolgozom. Számtalan interjút, PR-cikket, könyves recenziót, bemutatkozó bejegyzést, magazincikket, blogbejegyzést és weboldalszöveget írtam az évek során.

Nézd meg ezt is!

Programajánló