Válassza az Oldal lehetőséget

Négy dolog, amit meg kell tenned az egészségedért

Négy dolog, amit meg kell tenned az egészségedért

Az ember lánya hajlamos belefásulni a szürke mindennapokba, a rohanásba, a munkába, a körüli teendőkbe és magával egyre kevésbé törődni. Elsőként lemond minden kevésbé fontos elfoglaltságot, elhanyagolja a mozgást, majd azt veszi észre, hogy a pihenés helyett is dolgozik vagy háztartást vezet. A többiek elvárásait, igényeit, elfoglaltságait előtérbe helyezi, ami a saját magára szánandó rovására megy.

De ez így nagyon nincs jól! Mindenkinek jár egy kis , új ingerek, hobbi, saját elfoglaltság, , egy kis magány, szusszanásnyi pihenő! Egy idő után nem csak fáradt lesz az ember, frusztrált, ideges, kiégett, hanem súlyosabb betegségek is kialakulhatnak, mentálisan és testileg, mint például a . Nem beszélve arról, hogy a családnak sem jó, ha a „feleség”, az „” ideges, feszült!

Kell a ! Szentelj magadra több időt, töltődj fel, pihenj, tanulj új dolgokat, találd meg a számodra legmegnyugtatóbb időtöltést!

 

Sport

A sport az egyik legkiválóbb stresszlevezető tevékenység. Az elején nagyon nehéz időt szakítani rá, megszokni és rendszeresen beiktatni. Viszont óriási egészségvédő szerepe van, így nem szabad elhagyni, elhanyagolni. Aki rendszeresen mozog, sportol, az sokkal kiegyensúlyozottabb, az önbizalma is megnő és az egészségéért is sokat tesz. Felszabadító a !

 

Hobbi

Az olyan időtöltések, mint a , rajzolás, kötés, varrás, horgolás, gyertyakészítés vagy a gyöngyfűzés, nemcsak kreativitásunk tudják megmutatni, hanem rendkívül jó önkifejező eszközök is. Például kifesthetjük magunkból az örömünk, a bánatunk, a frusztráltságunk, de azt is, amit éppen érzünk. A kreativitás elengedhetetlen része az életünknek, az önbizalom-építésben, a stresszoldásban is hatalmas szerepe van. Alkotásra fel!

 

Kultúra

Ha valaki hosszú időn át mindig csak hátrább sorolja önmagát, nem gyűjt új élményeket, az nagyon hamar el is veszíti saját magát! Egy jó , egy színház, kiállítás vagy egy új könyv megvétele, elolvasása kellemesen feltölti az embert! Nem bűn egy kis időt magunkra is szakítani, kikapcsolódni, új dolgokat megismerni, tanulni, fejlődni.

 

Pihenés

Sokan úgy gondolják, hogyha nem csinálnak semmit, mert pihennek, akkor valami értékes dologtól veszik el azt az időt feleslegesen. Hiszen az az idő alatt tudnának dolgozni, be tudnák pakolni a mosogatógépet, felporszívózhatnának… Igen, ez így van, ám az ember sokkal hatékonyabb, ha feltöltődtek az elemei, pihent egy kicsit. Fejben és testben is sokkal többet tud nyújtani, koncentráltabb lesz, gyorsabb, hamarabb megoldja a gondokat, elvégzi a teendőket, mikor a sok dolog között pihenőidőt is iktat be. Nem bűn reggel tovább aludni olykor, nem menni sehova, nem csinálni semmi fontosat, csak pihenni.

A szerzőről

Mayerné R. Adrienn

Mayerné Répási Adrienn vagyok. Mikor nem édesanya vagyok és feleség, akkor bloggerként, szabadúszó szövegíróként, újságíróként, recenzióíróként dolgozom. Számtalan interjút, PR-cikket, könyves recenziót, bemutatkozó bejegyzést, magazincikket, blogbejegyzést és weboldalszöveget írtam az évek során.

Nézd meg ezt is!

Programajánló