Válassza az Oldal lehetőséget

Télen is kedvenc sneakered viselnéd?

Télen is kedvenc sneakered viselnéd?

Most nagyon erősnek kell lenned, mert ez most fájni fog. Sajnos vége a sneakerszezonnak. Szóltam előre! Lehet, hogy még előtt lesz lehetőséged néhányszor felvenni kedvenc sportcipőd, de hamarosan az ilyen típusú cipőkhöz túl hideg, csúszós és latyakos lesz az időjárás. Tudjuk és átérezzük, hogy mennyire nehéz minden évben elbúcsúzni a trendi női sportcipődtől. Mert a női téli csizmák, bokacsizmák és női bakancsok nem olyan praktikusak és kényelmesek. Idén azonban teljesen más a helyzet. Mert megtaláltuk a módját annak, hogy novembertől februárig ne kelljen nélkülöznöd szeretett női sportcipőd. Néhány apró trükkel, megfelelő sportcipővel és néhány kiegészítővel majdnem minden tornacipő téliesíthető.

 

Egy kis senakers történelem

Ki gondolta volna még anno, hogy a női vagy férfi sportcipőknek egy nap a sportpályákon kívül is lesz létjogosultsága? Valószínűleg senki sem. Amióta az utcai sportcipők a párizsi divatbemutatók kifutóin is láthatók, a mindennapok trendjévé váltak. Az első sportcipőt még az 1860-as években Angliában és ezzel egy időben az USA-ban tervezték és viselték. Ennek az ős sneakernek rugalmas gumitalpa volt, vászon felsőrésszel rendelkezett. A következő nagy lépés a sorozatgyártás térnyerésével következett be. Az USA-ban már 1919-ben a Converse All Star magas szárú tornacipőket nagy számban értékesítették. De aztán olyan világmárkák térnyerésével, mint az Adidas vagy a Nike, a sportcipők világsikere megállíthatatlan volt!

 

Gondolkoztál már azon, hogy ért hívják a sportcipőt úgy, ahogy?

A bőr talpa miatt a bőrből készült cipők viselését mindig bizonyos hangok kísérték. Ezzel ellentétes volt a sportcipők használata, amely szinte hangtalan volt. Ezért adta nekik Henry Nelson McKinney reklámszakértő azt a megnevezést amely az angol “to sneak”, vagyis surrani szóból származik, amelyet ma is használunk. Természetesen ma már nemcsak sportoláshoz viseljük a női tornacipőket, sportcipőket, hanem akár , baráti összejöveteleken is.

 

Tedd női sportcipőd vízhatlanná

Emlékszel, minden évben ott ázkodtál a pénztárnál, hogy miért nem vásárolod meg az extrán felajánlott impregnáló spray-t. Ha télen sportcipőt szeretnél hordani, mindenképpen tedd vízhatlanná. Ezt pedig csak egy módon tudod elérni, mégpedig, ha használod azt a spray-t. Láthatatlan védőréteget von a felületére, így nem engedi át a nedvességet. Ezzel a szennyeződésekre is kevésbé lesz érzékeny kedvenc lábbelid. Egy tipp: ha teheted a sportcipőd mindenképpen a friss levegőn impregnáld, elég kellemetlen ezeknek az impregnálóknak a szaga. Még ha alkalmazod az összes praktikát, például vastag gyapjú zoknit húzol, néhány tornacipő egyáltalán nem alkalmas arra, hogy télen viseld. Ide tartozik például az összes vászon tornacipő, mint például a Converse Chucks vagy a Vans slip-on. Ezzel szemben minden más magas szárú életes jégre és hóra. A bokáig érnek, így egy kicsit melegebben tartják lábad, mint a normál bőrből készült félcipők.

 

A talpbetét télen meleg női sportcipőt biztosít

Télen a sportcipőviseletnek a nedvesség mellett a hideg a legnagyobb ellensége. De a sportcipődet könnyen télállóvá teheted. A gyapjúból készült talpbetét különösen alkalmas erre. A gyapjúnak, mint anyagnak megvan az a praktikus tulajdonsága, hogy különösen jól elnyeli és tárolja testünk hőjét. Ennek ént a hideg ellen az ilyen kiegészítővel felvértezett sneakerben lábunk alulról tökéletesen szigetelt. Ráadásul az ilyen talpbetétek nagyon puhák. A talpbetéteknél mindegy, hogy báránybőrt, merinógyapjút vagy alpakagyapjút választasz, mindegyik jó választás.

 

A kialakítással ellátott tornacipők biztonságot nyújtanak télen

Ha egyik napról a másikra odakinn leesik az első ónos eső, a sportcipődben való közlekedés valószínűleg a legveszélyesebb téli sportok közé fog tartozni. Lapos és egyenes talpkialakításukkal nem igazán erre az időjárási viszonyokra lettek tervezve. Tehát a női sneakerednek nemcsak száraznak, melegnek, hanem biztonságosnak is kell lennie. Ennek érdekében válassz bordázott, vagyis profilos talprésszel ellátott sportcipőt. Ez biztosítja, hogy az első méterek után ne csússz el azonnal. Hiszen munkába sem nyári gumival jársz!

A szerzőről

TűsarkakON

A TűsarkakON magazin 2021 őszén indult a korábbi "A nagybetűs Nő" folytatásaként. Küldetése egy békés sziget megvalósítása azoknak a nőknek, akik szeretnék a hagyományos értékrendeket a mai modern világgal ötvözni igazi, nagybetűs Nőként és keresik a válaszokat, hogyan lehet mindezt megvalósítani.

Nézd meg ezt is!

Programajánló