Válassza az Oldal lehetőséget

Nyár végi szépségápolás: Őrizzük meg a nyár szépségét, de készüljünk a hidegre!

Nyár végi szépségápolás: Őrizzük meg a nyár szépségét, de készüljünk a hidegre!

Minden évszak a maga sajátos módján viseli meg a bőrt. A nyár végi ápolás célja, hogy a nyár esetleges ártalmait helyrehozzuk, a szépségeit megőrizzük és jó előre felkészüljünk a napok bőrre gyakorolt hatására.

Sokan egész tavasszal arra készülnek, hogy nyáron, különösképp a idején a legszebb formájukat hozzák. A nyár végi szépségápolás viszont olyasmi, amiről rendszerint kevesebb szó esik. Pedig ahogy minden évszakváltáskor, ilyenkor is fontos odafigyelni a szépségünkre. A nyár ugyanis valószínűleg mindenkinek megviseli a bőrét, a haját, az és a pedig másfajta kihívásokat tartogat majd. A kettő között szükségünk van né regenerációra és felkészülésre.

Nyár végi szépségápolás: ezt őrizzük meg a nyárból!

Hiába lesz egyszer vége a nyári napoknak, van, amit ősszel, sőt, télen sem szabad kihagyni a szépségápolási rutinunkból. A fényvédőt például ne dobjuk ki akkor sem, amikor már nem tűz a nap. Árnyékban, felhős napokon és bizony ősszel és télen is része kell, hogy legyen a napi szépségrutinunknak. Noha ilyenkor nem érezzük olyan erősnek a napsugarakat, az ártalmas hatásuk ellen ilyenkor is védekeznünk kell.

A nyár végi szépségápolás része kell, hogy legyen a rendszeres pedikűr is. A szandálszezonban valószínűleg mindenki jobban odafigyel a lábára, ám amikor jönnek a hűvösebb napok, hirtelen kevesebb figyelmet kap ez a testrészünk. Pedig a rendszeres ápolásra, a bőrkeményedések eltávolítására és a krémezésre ilyenkor is szükség van.

Amin változtatnunk kell

A nyár végi szépségápolás alapvető célja: a lehető legtovább megőrizni a nyáron elért barnaságunkat, miközben újra feltöltjük nedvességgel a napon és a sós vagy klóros vízben esetleg kiszáradt bőrt. A nagyon hasznos, ha el akarjuk távolítani az elöregedett bőrréteget, ám ez a művelet a barnaságunkat is koptatja. Akit tehát zavar, ha a bőre hamar visszanyeri természetes árnyalatát, az egy kicsit még halogassa a radírozást. Akinek viszont nem számít, mennyire barnult le, az nyugodtan alkalmazhatja a testradírt. Akármelyik utat is választjuk, mindenképpen használjunk rendszeresen hidratáló testápolót. Amíg még melegek a nappalok, addig a könnyedebb állagú testápoló tejeket válasszuk, amikor azonban megérkezik a hideg, áttérhetünk a gazdagabb összetételű testvajakra. Az ápoló, krémes tusfürdők használatát azonban már a nyár utolsó napjaiban is elkezdhetjük. Itt az arra is, hogy elkezdjük a tápláló arckrémek, arcpakolások rendszeres alkalmazását is.

Nyár végi szépségápolás a szakember keze alatt

Ami a nyár végi szépségápolás rutinjából nem maradhat ki: mindenképp látogassunk el a fodrászhoz és a kozmetikushoz. A sós vagy a klóros vízben és a tűző napon esetleg eltöredezett hajvégektől ugyanis csak a tud megszabadítani, ezeket sajnos semmilyen pakolás nem állítja helyre. Egy jó frizura azonban csodákat tehet, innentől pedig érdemes hajbalzsammal, hajpakolással óvni a hajvégeink épségét.

Ugyanígy az arcbőrünk is felfrissül egy szakember által végzett kezelés segítségével. A felméri, mire van épp szüksége a bőrünknek, és a szükséges hatóanyagokat a lehető leghatékonyabb módon juttatja a be a bőr mélyebb rétegeibe. Erre azért is szükség van, hogy az első hideg, csapadékos napokon ne válaszoljon az arcbőrünk feszüléssel, kiszáradással az időjárás jelentette újabb, másfajta igénybevételre.

A szerzőről

Csiki Judit

Több évtizede írok a nagyobb női lapoknak minden olyasmiről, amitől jobb lesz az életünk: életmódról, egészségről, divatról, szépségről – összefoglalva a self-care-ről, azaz a magunkkal való törődésről. Szín- és stílustanácsadóként és self-care mentorként pedig egyénileg is segítem a hozzám fordulókat a testi-lelki harmónia megtalálásában.

Nézd meg ezt is!

Programajánló