Válassza az Oldal lehetőséget

4 őszi trend, amit már most beépíthetünk a ruhatárunkba

4 őszi trend, amit már most beépíthetünk a ruhatárunkba

Bár még forróak a nyári napok, lassan ideje a szeptemberre is gondolni. Az iskolai felszerelések beszerzése mellett érdemes átnézni a ruhatárunkat és átgondolni, hogy az őszi trendeknek milyen elemeit igazíthatjuk a saját adottságainkhoz és ízlésünkhöz. Íme 4 őszi trend, amit akár már mostanában is beépíthetünk az életünkbe.

Örök kérdés: vajon mennyire érdemes követni a trendeket, a állandó változását? Sokan egyfajta diktátumnak veszik a szezonális trendeket, más viszont egyáltalán nem törődik vele, hogy éppen a divatos. A jó válasz valahol középen van. A trend nem kötelező érvényű, inkább egyfajta ötletgyűjtemény, amelyből ízlésünkhöz, alkatunkhoz, színvilágunkhoz mérten válogathatunk. Ezzel a szemmel érdemes nézni a 2022-es őszi trend színeit, szabásait is. Mutatunk négyet, amelyet lassanként akár már most elkezdhetünk beépíteni az ünkbe.

A 2022-es őszi trend örökzöldje: sportos sikk

A sportos ruhák mindig divatosak, de a 2022-es őszi trend jellegzetes darabjai között kiemelt helyük van. Az idei őszi trend sportruhái ráadásul nem csak kényelmesek, hanem egyfajta eleganciát is sugároznak. A „sport luxe” néven emlegetett irányzatban a letisztult vonalú, sportos darabokat nem ritkán egészíti ki egy-egy nagyobb ű bőrtáska. Akinek ez túl idegen párosítás, az egy bőr hátizsákkal jár a legjobban, ez egyszerre sportos és elegáns. De akár egy valódi sporttáskát is választhatunk az öltözékünkhöz. A farmer és a sportos felső az iskolába visszatérő diákoknak is klasszikus összeállítása, sportcipővel vagy más, lapos sarkú cipővel kiegészítve.

Őszi trend karamell árnyalatokban

Az őszi trend egyik legmenőbb színe a . Az elegáns halványbarna árnyalat jól rímel az őszi színeire és fehérrel vagy bézzsel párosítva szintén a letisztult elegancia birodalmába visz. A színtípusúaknak viszont érdemes inkább szürkére cserélniük – ez legalább olyan finom szín, ám sokkal jobban illik az ő természetes, hűvös árnyalataikhoz. De egyes szürkésbarna, átmeneti árnyalatok is megfelelhetnek nekik.

Maxiruhák egy kis csavarral

Aki nyáron szívesen viselt maxiszoknyát vagy maxiruhát, annak még ősszel sem kell a szekrény mélyére rejtenie ezeket a kedvenceket. A és a maxiruha ugyanis az őszi trend hangsúlyos darabjai maradnak. Akár a nyári kedvenceinket is újrahasznosíthatjuk: egy harisnyával, kardigánnal, farmer- vagy bőrdzsekivel társítva őket a hűvösebbé váló napokon is kényelmesek lesznek. Stílusban pedig ízlésünk szerint válogathatunk az egyenes vonalútól egészen a hippis, fodros darabokig.

Újra itt a klasszikus blézerek szezonja

Az iskolába és a munkába való visszatérés szezonja a divatban is tükröződik. A klasszikus, karcsúsított blézerek például reneszánszukat élik. A szerelmesei nyugodtan felvehetnek akár egy élénk színű darabot is, de az igazán klasszikus bézs, , fekete és sötétkék blézerek is nagyon divatosak az idén. Sőt, akár a kockás tweed blézert is elővehetjük a szekrényből. A kosztümök is újra előkerültek a divatban: mini- és maxiszoknyás változatban, illetve nadrágkosztümként is népszerűek lesznek idén ősszel.

A szerzőről

Csiki Judit

Több évtizede írok a nagyobb női lapoknak minden olyasmiről, amitől jobb lesz az életünk: életmódról, egészségről, divatról, szépségről – összefoglalva a self-care-ről, azaz a magunkkal való törődésről. Szín- és stílustanácsadóként és self-care mentorként pedig egyénileg is segítem a hozzám fordulókat a testi-lelki harmónia megtalálásában.

Nézd meg ezt is!

Programajánló