Válassza az Oldal lehetőséget

Szívesen hallgatnál podcastet, de nem tudod, melyiket?

Szívesen hallgatnál podcastet, de nem tudod, melyiket?

Neked is akad néha olyan fél-egy órád, amikor igazán nincs kedved semmihez és csak “chillelnél” picit? Vagy esetleg rosszul leszel, ha közlekedési eszközön kell olvasni, de mégsem szeretnél totál üresjáratokat a napodban? Vagy netán szereted, ha vagy körömlakkozás közben nem a teljes csend vesz körül, hanem érdekes beszélgetéseket hallgathatsz közben?

Nos, a podcasteket éppen erre találták ki. Se nem , se nem , se nem , se nem írott szöveg, mégis rendkívül informatív, szórakoztató, motiváló, inspiráló és még ki tudja, minden.

Most összeszedtünk neked néhány érdekes podcastet, amire igazán érdemes feliratkozni és a heti egy-kettő-három új epizódot mindig meghallgatni, hiszen az élet több területén segíthetnek neked.

De vegyük is sorra a kínálatot!

Szabados Ági könyves podcastje

Elsőként Szabados Ági könyves podcastjét ajánljuk a figyelmedbe, aki már kellő rutinnal rendelkezik, hiszen a Lapozz a 99-re! című könyves podcastje már több tucat epizódot megért (őket is ér visszahallgatni!). Szabados Ági neve nem ismeretlen hiszen népszerű híradósként azzal tett szert még nagyobb ismertségre, hogy létrehozta az ország legnagyobb könyvklubját, a Nincs időm olvasni kihívás Facebook csoportját, amely évek óta töretlen sikerrel pörög. Ezért aztán a podcastje sem szólhat másról, mint könyvekről, könyvajánlókról, tartalmas és üdítő beszélgetésekről, amelyeket írókkal, hírességekkel, olvasókkal, fordítókkal vagy épp kiadókkal folytat. Ha szereted a könyveket, vagy csak szeretnél többet olvasni, Ági podcastje életes lesz a számodra!

Epres Panni – Lelked rajta!

Másodikként a Lelked rajta! podcastet ajánljuk, amely a testi és a lelki egészségről szól és a beszélgetések révén te magad is megkönnyebbülhetsz, vagy épp ismerhetsz fel olyan problémaköröket, amelyek számodra is nehézséget okoznak a mindennapi életben. Eddig megjelent epizódjaiban a nárcisztikus emberek mibenlétét, az önismeretet, a boldogságra való képességet, az autizmust, a válást, a berögzült rossz mintákat, az életciklusokat tárgyalja, vagy épp azt, hogy szabad-e, merjünk-e veszekedni a gyerek előtt. A szerkesztője, kitalálója és házigazdája pedig nem más, mint az az Epres Panni, akit az ország már jó ideje a szívébe zárt, hiszen modellként, feleségként és édesanyaként is nagyszerű példával jár a nők előtt. Kifinomultsága, tartása és érzékenysége garantáltan sikerre viszi ezt a nagyon nehéz témákat boncolgató podcastet.

Filéző

Hogy ne maradjon ki a gasztro sem, figyelmedbe ajánljuk a Filéző című podcastet, amely a magyar gasztro minden egyes szegletét bebarangolja – a fine dining-tól kezdve egészen a környezettudatos táplálkozásig. Ha érdekel a , ha szívesen kapcsolódsz ki úgy, hogy kedvedre főzőcskézel és ételkülönlegességeket vagy épp hagyományos magyar ételeket készítenél, akkor semmiképpen se hagyd ki ezt a podcastet.

TED Talks Daily

Végezetül pedig egy kis nyelvgyakorlási lehetőséget is belecsempésztünk a számodra, hiszen a TED Talks Daily című podcastet angol nyelven hallgathatod. A Talkok méltán váltak világhírűvé, hiszen rendkívül inspiráló és gondolatébresztő beszédeket hallgathatsz meg az élet összes területét érintve. Ha szeretnél nyelvet gyakorolni, tágítani a határaidat, színesíteni a nézőpontodat, akkor mindenképpen iratkozz fel erre a podcastre is és válogass a kedvedre való témák között! (De ha messze áll tőled az angol nyelv, akkor sem kell elkeseredni, mert a YouTube-on számos TED videó található, amelyek feliratozva is vannak. Igaz, ezek nem podcastek és a feliratok a képernyő elé szögeznek, de a lényeg, hogy a TED-es okos gondolatokról nem feltétlenül kell lemaradnod.)

 

Ugye te is érzed, hogy az unalmas metrózások, az őrjítő rádióprogramok és az értelmetlen interjúk kora számodra leáldozott? Nyisd meg a megfelelő podcast appot a telefonodon és tárazz be hallgatnivalóval!

A szerzőről

Szalisznyó Edina

Csaknem két évtizedet töltöttem a nyelvoktatásban, sales és marketing területen, így az írás terén már mintegy húszéves tapasztalatom van. A nyelvek hozták számomra a fordítói munkákat, illetve a széles látókörűséget, amit az olvasásmániám csak továbbfejlesztett. Mára már csak szövegírásból élek, különösen kedves témáim a kultúra, a nyelvek, az önfejlesztés, a gyereknevelés és tudatos élet kialakítása.

Nézd meg ezt is!

Programajánló