Válassza az Oldal lehetőséget

A Mérleg jegyűek és kapcsolatai

A Mérleg jegyűek és kapcsolatai

Ahogy az előző írásomban jeleztem, a Nap jegy csak kis szegmensét jelenti a teljes képletnek. A teljesség igénye nélkül azonban nézzük meg, hogyan viszonyul a jegyű ember az emberi kapcsolatokhoz. Lesz, aki erősebben ismer magára, lesz, aki csak mérsékelten. A teljes elemzés mutat mindig két ember között mintázatot.

Ahogy a ábbi cikkben írtam, a Mérlegek az állatöv egyensúlyozói. Az átlagnál nagyobb szükségük van az emberi kapcsolatokra, keresik a másik felüket az egyes életterületeiken, legyen az társ, barát, kollegina, személyes. Mindenképp kell valaki, akivel kapcsolatban legyenek, mert ettől érzik magukat élőnek, értékesnek, hasznosnak. A Mérleg alapvetően társasági lény, a többi ember számára első látásra szimpatikus, megnyerő. Nem mindig van kedve a fenntartásához, de általában jól nevelt és senkit nem utasít el. Jól működik közösségben, csapatban.

 

MÉRLEG A PÁRKAPCSOLATBAN

Az egyensúlyra, a békére való törekvés szemléletében az egyik legideálisabb partner, mivel csak akkor mutatja ki a benne lévő tüskét, ha már tényleg baj van. Habitusából akadóan nagyon sokáig tűr, kedves, megértő, alkalmazkodó, mindez azért, mert valóban szeretné a harmóniát a kapcsolatban megélni. Bár a Mérlegek nem romantikusak túlzottan: levegős jegyként reálisan látnak dolgokat és nem Disney-mesét várnak a kapcsolattól, mégis: az ő Achilles sarkuk az idealizált harmónia keresése. Hiszik vagy remélik, hogy létezik a életes , a tökéletes társ, a tökéletes partner, akivel egy rugóra jár az agyuk és elég csak megérezni a másik hangulatát, érzéseit. Sajnos a valóság mindig rácáfol a keresésükre: meg kell tanulniuk kimondani, ami bennük van. Meg kell tanulniuk kommunikálni az érzéseiket, vágyaikat és nem csak akkor jelezni, amikor már haragként robban ki belőlük. Mert addig nyelnek, addig tűrnek, amíg egy ponton elszakad a cérna. Akkor aztán csodálkoznak a partnerei, hogy hova tűnt az eddigi kedves ember, akivel randiztak?

 

MÉRLEG A BARÁTSÁGBAN

A Mérlegek akkor a legjobb , ha épp nincs párkapcsolatuk (sok esetben). Mivel nagyon függnek a partnerkapcsolatuktól, ha van, akkor csak ritkán érnek rá egyéb kapcsolati viszonyokra. Ha nincs, akkor viszont jó barátok, a minőségi , a beszélgetés, a kapcsolódás könnyű velük. Jól kommunikálnak, diplomatikus viselkedésükkel nagyon könnyű velük lenni. Szeretnek mindenféle intellektuális programot, de a természetet is. Egyszóval, ha olyan barátra vágysz, akivel mindent is lehet csinálni, válassz egy Mérleget. Ami nehéz velük: hajlamosak az aggódásra, a túlgondolásra. Sokszor esnek önmaguk csapdájába azzal, hogy előre eljátsszak a fejükben a lehetséges forgatókönyveket. Időnként képesek a spontaneitásra, de van, amikor átesnek a ló másik oldalára és a legapróbb részletet is meg akarják tervezni. A hangulatuk is változó lehet, a velük történt események ében (Mérleg libikókája). Barátként előbb tájékozódj, hogy a Mérleg barátod épp jókedvében van-e.

 

MÉRLEG SZÜLŐKÉNT

Alapvetően intellektuális szülő, aki sok mindent meg akar tanítani a gyermekének. Diplomatikus, egyenrangú félként kezeli a gyermekét, mindaddig, amíg az vissza nem él vele. Pár sarkalatos szabályon kívül szabadon hagyja élni, kibontakozni a csemetéjét. Kapcsolatukban fontos elem a beszéd, a . Tanulandó feladata az érzelmek kifejezése. Sokszor csak másoknak dicsekszik a gyermekéről, neki magának viszont nem mondja el, pedig sokszor jólesne szembe is dicsérő szó. Ebben tud fejlődni ént.

Nos, magadra ismertél?

A szerzőről

Kiss-Weidinger Veronika

Kiss-Weidinger Veronika vagyok, életvezetési tanácsadó, asztrológus, coach, párkapcsolati coach. Albert Einstein mondta: „Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, hogy a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden az.” Gyerekkorom óta a segítés az utam. Arra keresem a választ a munkámban, hogyan lehetséges visszavezetni magunkat a saját utunkhoz, a saját életfeladatunkhoz, és ezáltal megélni a csodákat, a varázslatot. Ha a saját utunkon járunk, minden helyrebillen bennünk. Kiegyensúlyozottság, belső nyugalom, önbizalom járja át az életünket. És ha a saját utunkat járjuk, a változást, a kihívásokat nem félelemmel, hanem izgalommal fogadjuk, és a kíváncsiság vezet majd el az életünk újabb és újabb megéléséhez. Kapcsolatainkban pedig a szükség helyett az egységet keressük és tapasztaljuk meg.

Nézd meg ezt is!

Programajánló