Válassza az Oldal lehetőséget

Skorpió (október 23. – november 21.)

Skorpió (október 23. – november 21.)

2022. október 23-án lépett be a Nap a jegyébe. A Nap most egy hónapon keresztül ebben a jegyben ragyog és most ünneplik a születésnapjukat az állatöv legveszélyesebbnek tartott szülöttei. A Skorpió jegyben születettek megosztják az embereket. Vagy nagyon szeretik őket, vagy nagyon ellenszenvesnek találják őket. De mi a jellemzőjük?

Fontos leszögezni, hogy a Nap jegye, a születésünk hónapja egy részinformáció. A teljes képlet határozza meg, hogy a Skorpió hatásának mekkora hányadát éljük vagy épp melyik életterületen mutatkoznak meg a jellemző tulajdonságok. A valódi a teljes képletből dolgozik és nem csupán a Nap jegyéből. Így amit most felsorolunk jellegzetességként, az egyes szülötteknél erősebben, másoknál gyengébben mutatkozik meg.

 

A SKORPIÓ IDŐSZAKA (október 23.-november 21. )

Az időszakban már megmutatkozik a kezdő átalakító ereje: a lecsupaszító, a halálra felkészülő, a csendes metamorfózis időszaka ez, amikor szépen lassan válik meg a szépséges színorkánú levelektől a . Látjuk, ahogy egyre szürkébbek, haloványabbak lesznek a nappalok. Mi magunk is befelé fordulunk, figyeljük az életet és érezzük a csendesedés igényét.

Nem véletlen a hasonlóság a természet és a jegy természete között. A Skorpió maga az átalakulás, a befelé fordulás képviselője. A legerősebb vizes jegy, amely a összes formáját képes elviselni, átfordítani. Lehet jég, lehet pára, lehet zúzmara. A lényeg az, hogy a víz, mint érzelem analógia minden szinten meg tud jelenni a szülötteknél.

 

A MÉLY ÉRZÉSEK SZERELMESE

A Skorpió számára az érzések nem játékszerek. Bár sokan csak a negatív oldalukat látják, érzékelik, veszik észre, valójában nagyon érzelemgazdag, nagyon mély lelki életet élő emberek. Hogy érzékenyek-e? Hát hogyne! Mikor minden belül történik! Fontos a hang, a szó, a mimika és ő mindezekre belülről reagál. Képes lemenni egészen önmaga mélyére és magát az érzést, a dolgot szétboncolni belülről, ami megérinti. Felesleges félni a Skorpiótól. Leginkább önmagát szokta szétszabdalni, mert érteni, érezni akarja a dolgok valódi lényegét. Szeretne kapcsolódni önmaga igazi oldalához és ezért az alvilágba sem fél leszállni. A mély érzések sokszor szélsőségesen jelennek meg, ugyanis szenvedélyesen szeret: vagy nagyon, vagy sehogy. Persze, ha tiszta szándékait, érzéseit megsértik – gyűlölni és ártani is tud.

 

A TITOK SZERELMESE

Ahogy fentebb írtam, nem fél a változástól. A Plútó gyermekei minden átalakításra, minden rombolásra készen állnak. Nem azért mert öncélúan tennék – legalábbis pozitív megélésben nem ez történik. A pozitív megélésben hajlandó új utakat keresni. Elhagyni megszokott sémákat, a bevált, már nem működő dolgokat.

Imádja a titkokat. Az érzelemmel, emberekkel kapcsolatos titkokat is, de minden olyan dolgot éppígy, ami előtte el van zárva. Hajlandó szenvedésre is azért, hogy ezeket a titkokat megismerje, feltárja. Hogy aztán időnként szenved a következményeitől? Ezt a veszélyt is vállalja. A tudás fontosabb neki, mint bármi más. A tudás hatalom – és sok esetben képes is a hatalom közelébe kerülni. Védelem és megelőzés – ez is fontos szempont számára.

 

Erényei: , mélység, áldozatkészség, valódi mély , átalakulásra való képesség, bátorság

Negatív tulajdonságai: érzelmi , hatalmi törekvések, manipuláció, saját önbizalomhiányát a másik elnyomásával pótolja

A szerzőről

Kiss-Weidinger Veronika

Kiss-Weidinger Veronika vagyok, életvezetési tanácsadó, asztrológus, coach, párkapcsolati coach. Albert Einstein mondta: „Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, hogy a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden az.” Gyerekkorom óta a segítés az utam. Arra keresem a választ a munkámban, hogyan lehetséges visszavezetni magunkat a saját utunkhoz, a saját életfeladatunkhoz, és ezáltal megélni a csodákat, a varázslatot. Ha a saját utunkon járunk, minden helyrebillen bennünk. Kiegyensúlyozottság, belső nyugalom, önbizalom járja át az életünket. És ha a saját utunkat járjuk, a változást, a kihívásokat nem félelemmel, hanem izgalommal fogadjuk, és a kíváncsiság vezet majd el az életünk újabb és újabb megéléséhez. Kapcsolatainkban pedig a szükség helyett az egységet keressük és tapasztaljuk meg.

Nézd meg ezt is!

Programajánló