Válassza az Oldal lehetőséget

Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

2022 szeptember 23-án lépett be a Nap a jegyébe. A Nap most egy hónapon keresztül ebben a jegyben ragyog, és most ünneplik a születésnapjukat az állatöv legszebbnek tartott szülöttei. Nézzük át, vajon mi jellemzi a Mérleg jegyű embereket?

Fontos leszögezni, hogy a Nap jegye, a születésünk hónapja egy részinformáció. A teljes képlet határozza meg, hogy a Mérleg hatásának mekkora hányadát éljük, vagy épp melyik életterületen mutatkoznak meg a jellemző tulajdonságok. A valódi a teljes képletből dolgozik, és nem csupán a Nap jegyéből. Így amit most felsorolunk jellegzetességként, az egyes szülötteknél erősebben, másoknál gyengébben mutatkozik meg.

 

A MÉRLEG IDŐSZAKA (szeptember 23.- október 22.)

A Mérlegek még a kora őszön születnek, ahol az egyensúly megmutatkozik a természetben is. Már nincs hőség, kellemes hűvös járja át a levegőt, és itt a betakarítás ideje is. A Mérleg, mint gondoskodik az elcsendesülésről, a kiegyenlítődésről. Az őszi napéjegyenlőség is erre a Mérleg időszakra esik. A zajos, hangos, nyüzsgő, életörömmel teli után, jön a másik oldal: a lelassulás, befelé fordulás, a keresésének ideje.

 

KAPCSOLATOK SZERELMESE

A Mérlegek az állatöv kapcsolatteremtői. Szeretnek és tudnak is kapcsolódni. Az emberi viszonyulások jó ismerői ők. Levegős jegyben születettek lévén, racionálisak, józanok, nem vakítják el őket az érzelmek. Lételem számukra az emberi megléte, fontos, hogy széles szociális háló vegye őket körül. Szívesen kapcsolódnak különféle emberekhez, de legjobban a hasonló érdeklődésű, hasonló kaliberű emberekkel találja meg az általa olyannyira vágyott összhangot. Viszont, mivel nyitott, sok emberrel kerül kapcsolatba, ezért nagyon jól tud közvetíteni emberek között. Az a tulajdonsága, hogy az egyensúlyt keresi, és nem tüzes, szenvedélyes módon közelít a kapcsolatokhoz, ad egy készséget arra, hogy vitás helyzetekben elsimítsa a feszültséget. A diplomácia ezért a Mérlegek asztala. Ebből a habitusából fakad, hogy nem szereti a konfliktusokat, a hangos szót, a veszekedést. Ezt, ha lehet, mindenképpen elkerüli. Így aztán sokszor előfordul, hogy ami benne van, azt lenyeli, sokáig képes tűrni a kapcsolatokban, legyen az baráti, kollegiális, vagy éppen a legfontosabb: a párkapcsolat. Ha betelt a pohár, akkor viszont nagyon kardinálisan szakít, örökre hátat fordítva annak, aki sokszor visszaélt az ával.

 

A SZÉPSÉG SZERELMESE

A Mérlegek a Vénusz bolygó szülötteként nagyon erősen vonzódnak a szépséghez, a stílushoz, és a kifinomultsághoz. Legyen szó akár a saját megjelenésükről, amiben, első körben az eleganciát keresik (jellemzően, ha más nem írja felül, nem a Mérleg fog polgárpukkasztó öltözékben sokkolni). Szereti, ha észreveszik, de ezt a , a megjelenés okán akarja elérni. A vénuszi hatás általában szépít, így a Mérlegek szépek, harmonikusak, jó rájuk nézni, és a ükkel könnyen megnyerik maguknak az embereket.

A másik hatás a művészet szeretete. Legyen szó akár divatról, vagy irodalomról, színházról, lakberendezésről, valamelyik művészeti ág egészen biztosan vonzani fogja.  Jó ízlésük van, ösztönösen a jó darabokat választják ki.  A művészi vénát segíti az is, hogy széles kapcsolatrendszeréből, és az emberi megfigyeléseiből sokat megért, tanul és beilleszti a saját gondolatvilágába.

Mivel a mérleg két serpenyője ingadozik, ezért negatív tulajdonsága a hangulatingadozásában mutatkozik meg. Sokszor libikókázik: vagy jó kedve van és szárnyal, vagy épp letört és senki ne szóljon hozzá. Az életében csúcspontok és mélypontok váltják egymást. Ahogy idősödik, úgy tudja egyre jobban kezelni ezeket a hangulatváltozásokat.

 

Erényei: harmóniára való törekvés, szépség, ízlés, művészeti érzék, diplomácia, kapcsolatteremtő képesség.

Negatív tulajdonságai: határozatlanság, hangulatingadozás, halogatás, érzelemmentesség, tökéletesség keresése.

A szerzőről

Kiss-Weidinger Veronika

Kiss-Weidinger Veronika vagyok, életvezetési tanácsadó, asztrológus, coach, párkapcsolati coach. Albert Einstein mondta: „Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, hogy a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden az.” Gyerekkorom óta a segítés az utam. Arra keresem a választ a munkámban, hogyan lehetséges visszavezetni magunkat a saját utunkhoz, a saját életfeladatunkhoz, és ezáltal megélni a csodákat, a varázslatot. Ha a saját utunkon járunk, minden helyrebillen bennünk. Kiegyensúlyozottság, belső nyugalom, önbizalom járja át az életünket. És ha a saját utunkat járjuk, a változást, a kihívásokat nem félelemmel, hanem izgalommal fogadjuk, és a kíváncsiság vezet majd el az életünk újabb és újabb megéléséhez. Kapcsolatainkban pedig a szükség helyett az egységet keressük és tapasztaljuk meg.

Nézd meg ezt is!

Programajánló