Válassza az Oldal lehetőséget

Ciki az online társkeresés?

Ciki az online társkeresés?

Alig akad olyan vagy baráti összejövetel, ahol fel ne merülne a és témája, ahol persze az egyedülálló tagok érzik a legkellemetlenebbül magukat. Biztosan jártál már te is ebben a cipőben. Nem volt jó érzés, ugye?

A szinglik, legyenek bármilyen neműek, számos nehézségbe ütköznek a modernkori során. Sajnos a párban élők sokszor megfeledkeznek ezekről a buktatókról és ezért esnek olyan tapintatlanul a megjegyzéseik az egyedülállóknak.

A társkeresés az egyik legfelkapottabb téma a sztorizgatás terén is és szinte mindenki tud egy-két anekdotát vagy épp városi legendát, ami az online társkeresőkkel kapcsolatos, ezzel is tovább nehezítve a párkeresők dolgát.

Tedd a kezedet a szívedre! Ugye te is sokszor érezted cikinek bevallani, hogy regisztrálni készülsz vagy akár már regisztráltál is valamelyik közkedvelt online társkereső oldalra? Ebben a blogbejegyzésünkben azt járjuk körül, ért is teljesen normális a virtuális térben keresni a társad.

A világ változik

Vele együtt pedig változik az életünk minden egyes területe is. Az berobbanásával egyre jobban kinyílt az emberek előtt a világ, egyben jóval mobilisabbá is téve minket. Ma már nem ritka, ha valaki több várost, sőt némely esetekben akár több országot is megjár, így a ismerkedési módok is kevésbé alkalmazhatóak napjainkban.

Ha ez még nem lenne elég, a pandémia még inkább áttolta az életünket az online térbe, hiszen csaknem két éven át az internet jelentette a fő kapcsolatot a külvilággal, így nem meglepő módon az offline társkeresési platformok, úgy mint a szórakozóhelyek, kulturális- vagy sportrendezvények egyaránt háttérbe szorultak. Az emberek bezárkóztak, a társasági életet hazavágta a sokadik hullám, így nem csoda, hogy az emberek egyre inkább máshol kezdték keresni a boldogságuk kulcsát.

A fentiekből kifolyólag láthatod, nem egyéni, hanem rendszerszintű a változás, ezért semmi kivetnivaló nincs abban, ha összeszedve minden bátorságod regisztrálsz valamelyik társkeresőre. Bár statisztikák nem készültek, mégis manapság alig akad olyan ember, aki ne járt volna már meg egy vagy akár két társkereső oldalt vagy alkalmazást, sőt gyakran hallunk olyan sikertörténeteket, amelyek az online térből indulva a házasságkötő teremben teljesedtek be. Miért fosztanád meg magadat a boldogságtól?

Tágítsd a határaid!

Érdemes tehát az online társkeresést a változásokra való válaszként felfogni, amivel a saját határaidat is szélesí. Ha úgy adod meg, akkor akár az ország egész területén is keresheted a párod, de természetesen kereshetsz csak a lakóhelyed környékén is. Egészen elképesztő belegondolni abba, mennyivel nagyobb esélyed van így rábukkanni a nagy Őre, mint ha csak a jól bevett --bolt-konditerem útvonalon keresgélnél.

Emellett nagy előnye az online randioldalaknak, hogy sokkal hatékonyabbá tudod tenni az ismerkedést, hiszen már a bemutatkozó sorokat elolvasva is el tudod dönteni, szeretnéd-e az adott embert jobban megismerni vagy inkább keresnél tovább.

Persze az online térben ismerkedve is nélkülözhetetlen az őszinteség, mind magaddal, mind a randipartnereddel szemben, csakúgy mint az udvariasság és az emberhez méltó hangnem. Ha ezek közül bármelyiknek a hiányát tapasztalod, azonnal zárd rövidre az ismerkedést.

Mi történik a komfortzónán túl?

Nincs azzal baj, ha nem szívesen vered nagydobra, hogy mit és hogyan teszel meg azért, hogy megtaláld életed társát, ám ugyanakkor ez mégsem kell, hogy azt vonja maga után, hogy meg sem próbálod a társkereső oldalakat attól tartva, mit fog szólni hozzá a környezeted.

Fontos, hogy tisztázd magadban, hogy csak saját magadnak tartozol elszámolással, így egy percig ne törődj azzal, hogy ki hogy vélekedik az internetes társkeresésről! Lebegjen a szemed előtt a cél: megtalálni azt az embert, akivel megoszthatod örömödet-bánatodat, akivel klassz közös programokon kapcsolódhatsz ki a hétköznapok őrületéből és akivel akár összekötheted az életedet Isten színe előtt, hogy boldogan éljetek, amíg…

A szerzőről

Szalisznyó Edina

Csaknem két évtizedet töltöttem a nyelvoktatásban, sales és marketing területen, így az írás terén már mintegy húszéves tapasztalatom van. A nyelvek hozták számomra a fordítói munkákat, illetve a széles látókörűséget, amit az olvasásmániám csak továbbfejlesztett. Mára már csak szövegírásból élek, különösen kedves témáim a kultúra, a nyelvek, az önfejlesztés, a gyereknevelés és tudatos élet kialakítása.

Nézd meg ezt is!

Programajánló