Válassza az Oldal lehetőséget

Az önismeret útvesztőjében, avagy melyik technikát válasszam? – Az integrált személyiségfejlesztés

Az önismeret útvesztőjében, avagy melyik technikát válasszam? – Az integrált személyiségfejlesztés

Előbb-utóbb – kinek hamarabb, kinek később – eljön az a bizonyos pont az életében, amikor a feje tetejére fordul a saját világa. Valami elromlik  vagy nem úgy alakul, ahogy elképzelte, mert a képzelt világot nem fedi a valóság. Ilyenkor először szép lassan összeomlik (legalábbis azt hisszük) minden. Pontosan ez az a pont, amikor elkezdünk figyelni önmagunkra. Elkezd a kritikus énünk a felszínre bukkanni és az elégedetlenségünk elindít bennünk egy belső átalakulási folyamatot.

Keresünk valami kapaszkodót, aminek vagy akinek a segítségével újra boldogok lehetünk.

A boldogság egy olyan erény, aminek hiánya igencsak szürkére tudja festeni az amúgy színes életünket. Belső békénk és harmonikus létünk megtalálása azon alapszik, milyen gyorsan tudunk fejlődni, megértést kapni mini megvilágosodásokon keresztül, hogy van egy számunkra olyan élhető világ, ami mentes a játszmáktól, agresszív reakcióktól, nehéz érzésektől, kilátástalan helyzetektől, panasz és áldozati személyiségtudattól.

Legelőször azt tapasztaljuk, hogy kényelmetlen élethelyzetek vesznek körül és a személyiségünk elkezd megváltozni. A sok „nem jó ez”, „nem jó az” vitákat, veszekedéseket és diszharmonikus életminőséget teremt meg körülöttünk. Persze, nemcsak önmagunkban, hanem az összes életterületünkön, mint párkapcsolat, szülői minőség, munkahely, baráti kapcsolatok.

Ez a teremtés a tiéd, megtörtént, visszafordítani nem lehet, csak megváltoztatni, de nem másokat kellene, hanem csakis önmagad.

Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban. – Mahatma Gandhi –

Kezdjem magamnál, na de hogyan, merre induljak? – jogosan teheted fel a kérdést, főleg, ha új vagy a terepen. Milyen önismereti technikát vagy milyen szakembert válasszak? Cikksorozatunkban összeszedtünk neked néhány manapság menő módszert, amik tutira nem hagynak cserben. A változás örök, kezd el MOST!

 

4. Integrált személyiségfejlesztés

Mély önismereti utazás, amikor a saját belső válaszaidat találod meg. Megismered saját belső világod mélységeit, ezeket feltárod és felnöveszted önmagad. Arra ösztönöz, hogy rálelj a belső erőforrásaidra és képessé válj ezen erőforrások aktiválására. Van egy kísérőd az úton, de Te magad végzed el a munkát önmagadért.

Hogyan zajlik egy integrált személyiségfejlesztés kezelés?

Az első alkalommal egy beszélgetős ismerkedés során a páciens mesél magáról, a terapeuta pedig kérdéseket tesz fel. A kezelés alatt Te megfogalmazhatod a problémáidat. Lehet, nehéz lesz szavakba önteni, ezzel sokan vannak így. Kibeszéled magadból a problémáidat, a terapeuta pedig nem ad neked konkrét tanácsokat, csak segít letisztázni a jelen helyzeted problémáit. Segít abban, hogy felelősséget vállalj a saját életedért és a döntéseidért. Keretet ad az önismereti utadon való haladásod támogatásában. A megoldásokra Neked kell ráébredned.

Mire jó a kezelés, milyen problémákra alkalmazhatják?

• Szakítási krízisek, döntési helyzetek.
• Elköteleződési kételyek.
• Szülés körüli félelmek.
• Új szerepkörök az életedben.
• Munkahelyi vagy egyéb konfliktusok tisztázása.
• Családi konfliktusok.

Mi lesz utána, mit fogsz tapasztalni az integrált személyiségfejlesztés után?

Megkönnyebbülsz, mert egy szakember meghallgatja azokat a problémáidat, amiket senkinek nem tudsz elmondani őszintén. Rávezet a legjobb döntéseidre.

 

Cikksorozatunkban ezekről olvashatsz még:

Access Bars

ThetaHealing

Hipnózis/hipnoterápia

Integrált személyiségfejlesztés

Családállítás

Meditáció

Pszichológia

 

A szerzőről

Strohberger Krisztina

EgészségMentor vagyok és 3 gyermek édesanyja. Számomra fontos a testi- lelki egészség. Azt gondolom, ennek egységét a fizikai jóllét, a gondolkozás és a táplálkozás adja meg. Életmód-tanácsadó és terapeutaként önismereti vezető vagyok. Imádom az életet. Arra tanítom az embereket, hogy minden csak egy pillanatnyi állapot és a boldogságot, kiegyensúlyozottságot, a sikeres életet önmagunk legjobb minőségének megtalálásával tudjuk megteremteni. Az írás számomra egy új lehetőség, ami által hozzád is eljuthatnak az általam vallott módszerek és amelyeket - ha te is szeretnéd - beépíthetsz a mindennapjaidba.

Válaszolj

Kövess minket!

Nézd meg videóinkat is!

Betöltés...

Nézd meg ezt is!