Válassza az Oldal lehetőséget

Az önismeret útvesztőjében, avagy melyik technikát válasszam? – A meditáció

Az önismeret útvesztőjében, avagy melyik technikát válasszam? – A meditáció

Előbb-utóbb – kinek hamarabb, kinek később – eljön az a bizonyos pont az életében, amikor a feje tetejére fordul a saját világa. Valami elromlik  vagy nem úgy alakul, ahogy elképzelte, mert a képzelt világot nem fedi a valóság. Ilyenkor először szép lassan összeomlik (legalábbis azt hisszük) minden. Pontosan ez az a pont, amikor elkezdünk figyelni önmagunkra. Elkezd a kritikus énünk a felszínre bukkanni és az elégedetlenségünk elindít bennünk egy belső átalakulási folyamatot.

Keresünk valami kapaszkodót, aminek vagy akinek a segítségével újra boldogok lehetünk.

A egy olyan erény, aminek hiánya igencsak szürkére tudja festeni az amúgy színes életünket. Belső békénk és harmonikus létünk megtalálása azon alapszik, milyen gyorsan tudunk fejlődni, megértést kapni mini megvilágosodásokon keresztül, hogy van egy számunkra olyan élhető világ, ami mentes a játszmáktól, agresszív reakcióktól, nehéz érzésektől, kilátástalan helyzetektől, panasz és áldozati személyiségtudattól.

Legelőször azt tapasztaljuk, hogy kényelmetlen élethelyzetek vesznek körül és a személyiségünk elkezd megváltozni. A sok „nem jó ez”, „nem jó az” vitákat, veszekedéseket és diszharmonikus életminőséget teremt meg körülöttünk. Persze, nemcsak önmagunkban, hanem az összes életterületünkön, mint , szülői , munkahely, baráti .

Ez a teremtés a tiéd, megtörtént, visszafordítani nem lehet, csak megváltoztatni, de nem másokat kellene, hanem csakis önmagad.

Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban. – Mahatma Gandhi –

Kezdjem magamnál, na de hogyan, merre induljak? – jogosan teheted fel a kérdést, főleg, ha új vagy a terepen. Milyen önismereti technikát vagy milyen szakembert válasszak? Cikksorozatunkban összeszedtünk neked néhány manapság menő módszert, amik tutira nem hagynak cserben. A változás örök, kezd el MOST!

 

6. Meditáció

Az elme elcsendesítése. A ó gondolatok megállítása. Szellemi gyakorlatok gyűjtőneve, amely magába foglalja a koncentrációt, a szemlélődést. Elősegítheted a fokozott öntudatot, szellemi megvilágosodást, valamint a mentális egészséget. Vizualizációs gyakorlatokon keresztül összpontosítasz és megtanulod ezt hosszabb időn keresztül megtartani.

A technika célja a lelki béke, a megnyugvás és az intuitív tudás keresése vagy a megvilágosodás is. Az elmélyült meditációban az egyén megláthatja a bölcsességet. Egyszerű megfigyelésen keresztül engedjük megnyugodni az elménk és fedezzük fel lényünk mélyebb szintjeit.

A technika alkalmazásához szilárd elhatározás szükséges. Kitartó ülés és mentális tevékenység, hogy a tudatban felbukkanó összes olyan gondolatot megállítsd, amely a figyelmedet elvonja. A a tudat középpontjába jutás módszere. Megszabadulás felé vezető út. Ha ezt a technikát használod, akkor egy kitartó önmunka alá rendeled magad. Fókuszált leszel formán belül. Céltudatosságra tanít és arra, hogy a Jelenben tartsd magad.

 

Mire jó a meditáció, milyen problémákra alkalmazhatják?

• Növeli a koncentrációképességet, fókuszáltságot.
• Csökkenti a szorongást.
• Javítja az minőségét.
• Belső harmóniát kelt.
• Belső értékeidre nyitottabbá válsz.
• Megtapasztalod a formán belül vagyok érzését.

Mi lesz utána, mit fogsz a meditáció után tapasztalni?

Kiegyensúlyozottságot tapasztalsz, könnyebben kezeled a stresszes helyzeteket, mert elkezdesz magad felé tudatosabbá válni. Változás orientáltá válsz.

 

Cikksorozatunkban ezekről olvashatsz még:

Access Bars

ThetaHealing

Hipnózis/hipnoterápia

Integrált személyiségfejlesztés

Családállítás

Meditáció

Pszichológia

A szerzőről

Strohberger Krisztina

EgészségMentor vagyok és 3 gyermek édesanyja. Számomra fontos a testi- lelki egészség. Azt gondolom, ennek egységét a fizikai jóllét, a gondolkozás és a táplálkozás adja meg. Életmód-tanácsadó és terapeutaként önismereti vezető vagyok. Imádom az életet. Arra tanítom az embereket, hogy minden csak egy pillanatnyi állapot és a boldogságot, kiegyensúlyozottságot, a sikeres életet önmagunk legjobb minőségének megtalálásával tudjuk megteremteni. Az írás számomra egy új lehetőség, ami által hozzád is eljuthatnak az általam vallott módszerek és amelyeket - ha te is szeretnéd - beépíthetsz a mindennapjaidba.

Nézd meg ezt is!

Programajánló