Válassza az Oldal lehetőséget

Az önismeret útvesztőjében, avagy melyik technikát válasszam? – A hipnózis, hipnoterápia

Az önismeret útvesztőjében, avagy melyik technikát válasszam? – A hipnózis, hipnoterápia

Előbb-utóbb – kinek hamarabb, kinek később – eljön az a bizonyos pont az életében, amikor a feje tetejére fordul a saját világa. Valami elromlik  vagy nem úgy alakul, ahogy elképzelte, mert a képzelt világot nem fedi a valóság. Ilyenkor először szép lassan összeomlik (legalábbis azt hisszük) minden. Pontosan ez az a pont, amikor elkezdünk figyelni önmagunkra. Elkezd a kritikus énünk a felszínre bukkanni és az elégedetlenségünk elindít bennünk egy belső átalakulási folyamatot.

Keresünk valami kapaszkodót, aminek vagy akinek a segítségével újra boldogok lehetünk.

A egy olyan erény, aminek hiánya igencsak szürkére tudja festeni az amúgy színes életünket. Belső békénk és harmonikus létünk megtalálása azon alapszik, milyen gyorsan tudunk fejlődni, megértést kapni mini megvilágosodásokon keresztül, hogy van egy számunkra olyan élhető világ, ami mentes a játszmáktól, agresszív reakcióktól, nehéz érzésektől, kilátástalan helyzetektől, panasz és áldozati személyiségtudattól.

Legelőször azt tapasztaljuk, hogy kényelmetlen élethelyzetek vesznek körül és a személyiségünk elkezd megváltozni. A sok „nem jó ez”, „nem jó az” vitákat, veszekedéseket és diszharmonikus életminőséget teremt meg körülöttünk. Persze, nemcsak önmagunkban, hanem az összes életterületünkön, mint , szülői , munkahely, baráti .

Ez a teremtés a tiéd, megtörtént, visszafordítani nem lehet, csak megváltoztatni, de nem másokat kellene, hanem csakis önmagad.

Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban. – Mahatma Gandhi –

Kezdjem magamnál, na de hogyan, merre induljak? – jogosan teheted fel a kérdést, főleg, ha új vagy a terepen. Milyen önismereti technikát vagy milyen szakembert válasszak? Cikksorozatunkban összeszedtünk neked néhány manapság menő módszert, amik tutira nem hagynak cserben. A változás örök, kezd el MOST!

 

3. Hipnózis, hipnoterápia

Sokan azt gondolhatják, hogy a egy olyan terápiás módszer, amitől tartani kell, hogy majd valami olyan dolog történik, amit nem lehet irányítani és a hipnotizőr teljesen elkábít, cselekvőképtelenné teszi és a pácienst és az uralma alá helyezi. Nem, ez nem olyan, mint amit a filmekben láttál eddig. Tény, hogy egy mély „transz” állapotról van szó, de teljesen barátságos, mert egy nyugodt fizikai és mentális ellazulás állapotába kerül a személy. Tulajdonképpen egy összpontosított figyelem. Picit olyan, mint egy alvásszerű állapot, fantázia és szuggesztibilitás jellemző rá.

A hipnózis alfa és théta állapotban történik.

 

Hogyan zajlik a kezelés?

A hipnotizőr fokozott figyelmet, intenzív koncentrációt vált ki a páciensnél. Ez egy irányított folyamat. Gondolatok magvait ülteti el, amik hamarosan változást indítanak el a személy életében. A kliens ingerszegény környezetben, kényelmes fotelban ül vagy ágyon fekszik. A páciens utazása a belső világban zajlik. A nagymértékben függ a „beteg” és a közötti bizalmi viszonytól. Ha az erős, akkor a páciens képes meglépni és befogadni új dolgokat.

 

Mire jó a kezelés, milyen problémákra alkalmazhatják?

, fóbiák, pánik, szorongások leküzdésére.
• Teljesítményfokozásra.
• Tünetek kiszugerálására.
• Hangulatzavarokra.
• Kóros szokásokra, amik rabságban tartanak.
• Indulatkezelési zavarok.
• Nehezen tudsz új dolgokat magadévá tenni.
• Szenvedélybetegségekre.

 

Mi lesz utána mit fogsz tapasztalni?

Elindulsz egy olyan változáson, amelyben több figyelmed lesz arra, hogy tudatos maradj. Könnyedebben fogsz előrelépni.

 

Cikksorozatunkban ezekről olvashatsz még:

Access Bars

ThetaHealing

Hipnózis/hipnoterápia

Integrált személyiségfejlesztés

Családállítás

Meditáció

Pszichológia

A szerzőről

Strohberger Krisztina

EgészségMentor vagyok és 3 gyermek édesanyja. Számomra fontos a testi- lelki egészség. Azt gondolom, ennek egységét a fizikai jóllét, a gondolkozás és a táplálkozás adja meg. Életmód-tanácsadó és terapeutaként önismereti vezető vagyok. Imádom az életet. Arra tanítom az embereket, hogy minden csak egy pillanatnyi állapot és a boldogságot, kiegyensúlyozottságot, a sikeres életet önmagunk legjobb minőségének megtalálásával tudjuk megteremteni. Az írás számomra egy új lehetőség, ami által hozzád is eljuthatnak az általam vallott módszerek és amelyeket - ha te is szeretnéd - beépíthetsz a mindennapjaidba.

Nézd meg ezt is!

Programajánló