Válassza az Oldal lehetőséget

Az önismeret útvesztőjében, avagy melyik technikát válasszam? – A pszichológia

Az önismeret útvesztőjében, avagy melyik technikát válasszam? – A pszichológia

Előbb-utóbb – kinek hamarabb, kinek később – eljön az a bizonyos pont az életében, amikor a feje tetejére fordul a saját világa. Valami elromlik  vagy nem úgy alakul, ahogy elképzelte, mert a képzelt világot nem fedi a valóság. Ilyenkor először szép lassan összeomlik (legalábbis azt hisszük) minden. Pontosan ez az a pont, amikor elkezdünk figyelni önmagunkra. Elkezd a kritikus énünk a felszínre bukkanni és az elégedetlenségünk elindít bennünk egy belső átalakulási folyamatot.

Keresünk valami kapaszkodót, aminek vagy akinek a segítségével újra boldogok lehetünk.

A egy olyan erény, aminek hiánya igencsak szürkére tudja festeni az amúgy színes életünket. Belső békénk és harmonikus létünk megtalálása azon alapszik, milyen gyorsan tudunk fejlődni, megértést kapni mini megvilágosodásokon keresztül, hogy van egy számunkra olyan élhető világ, ami mentes a játszmáktól, agresszív reakcióktól, nehéz érzésektől, kilátástalan helyzetektől, panasz és áldozati személyiségtudattól.

Legelőször azt tapasztaljuk, hogy kényelmetlen élethelyzetek vesznek körül és a személyiségünk elkezd megváltozni. A sok „nem jó ez”, „nem jó az” vitákat, veszekedéseket és diszharmonikus életminőséget teremt meg körülöttünk. Persze, nemcsak önmagunkban, hanem az összes életterületünkön, mint , szülői , munkahely, baráti .

Ez a teremtés a tiéd, megtörtént, visszafordítani nem lehet, csak megváltoztatni, de nem másokat kellene, hanem csakis önmagad.

Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban. – Mahatma Gandhi –

Kezdjem magamnál, na de hogyan, merre induljak? – jogosan teheted fel a kérdést, főleg, ha új vagy a terepen. Milyen önismereti technikát vagy milyen szakembert válasszak? Cikksorozatunkban összeszedtünk neked néhány manapság menő módszert, amik tutira nem hagynak cserben. A változás örök, kezd el MOST!

7. Pszichológia

Magyarul a jelentése lélektan, tehát az emberi lényekhez tartozó gondolkodással és viselkedéssel foglalkozó tudomány. A pszichológus pedig a sérüléseivel foglalkozó szakember. Nemcsak a lelki jóléttel foglalkozik, hanem az emberi életben zajló folyamatok megértésével is. Ennek az a lényege, hogy azokat a viselkedési nehézségeket kondicionálja egy már a személy számára viselhetőbb tartományba, ahonnan könnyebb a lelki felemelkedés.

Hogyan zajlik a kezelés?

Legelőszőr is mesélj magadról! Az első találkozás alkalmával kiderül, hogy tudtok-e együtt dolgozni. A szakember meghallgatja a problémát, amivel érkezel. Megkezdődik a tényfeltárás, körbejárjátok a témát minden oldalról és célzott kérdéseken keresztül rávezet téged, a saját megoldásod arra, amivel küzdesz.

Kibeszé a félelmeidet és abban segít, hogyan erősödj meg lelkileg. Segíti a személyes beilleszkedésedet az életedbe, olyan tempóban haladva, amit kényelmesnek és befogadhatónak tudsz értékelni. Egyénfüggő, hogy mennyire gyorsan haladtok egy adott téma megoldásában. De akár évekig is elhúzódhat. Abban is segít, hogy a mentális zavarokat, amelyek érzelmi diszfunkciót generálnak benned, egy önismereti útra terelje át, ezzel önmagad lélektani ében megértésre lelj.

 

Mire jó a kezelés, milyen problémákra alkalmazhatják?

• Viselkedésproblémák, indulatkezelés.
• Pszichoszomatikus betegségek.
• Traumafeldolgozás.
• Útkeresés.
• Önelfogadás, torzult önkép.
• Hangulati zavarok, .
• Pánikbetegség, fokozott szorongás.
• Beilleszkedési problémák.

 

Mi lesz utána mit fogsz tapasztalni?

A nehézségeidet tudod megfejlődni az adott életterületeden. Megtalálod a boldog kiutat, s abba tudsz energiát fektetni, amit igazán szeretnél.

Cikksorozatunkban ezekről olvashatsz még:

Access Bars

ThetaHealing

Hipnózis/hipnoterápia

Integrált személyiségfejlesztés

Családállítás

Meditáció

Pszichológia

 

A szerzőről

Strohberger Krisztina

EgészségMentor vagyok és 3 gyermek édesanyja. Számomra fontos a testi- lelki egészség. Azt gondolom, ennek egységét a fizikai jóllét, a gondolkozás és a táplálkozás adja meg. Életmód-tanácsadó és terapeutaként önismereti vezető vagyok. Imádom az életet. Arra tanítom az embereket, hogy minden csak egy pillanatnyi állapot és a boldogságot, kiegyensúlyozottságot, a sikeres életet önmagunk legjobb minőségének megtalálásával tudjuk megteremteni. Az írás számomra egy új lehetőség, ami által hozzád is eljuthatnak az általam vallott módszerek és amelyeket - ha te is szeretnéd - beépíthetsz a mindennapjaidba.

Nézd meg ezt is!

Programajánló