Válassza az Oldal lehetőséget

Leld meg a lelki egyensúlyod az erdőben!

Leld meg a lelki egyensúlyod az erdőben!

lett erdőben barangolni, fát ölelgetni, erdőterápián részt venni. Mindentől teljesen függetlenül, úgy gondolom, helyes az elgondolás. Számos jótékony hatása van a szervezetünkre egy-egy erdőkerülésnek. Ráadásul csodás erdőink, mezőink vannak, melyek színesek, változatosak, érdekesek és mindezek mellett ingyenesen elérhetőek bárki számára. Érdemes hát bejárni őket keresztül-kasul és ott meglelni a lelki egyensúlyt, levezetni a napi stresszt.

 

Mi vár rád az erdőben?

Ha betérsz a fák közé, a természetbe, hallgathatod a szél fújását, a madarak dalát, az apró lények neszezését, gyűjthetsz pár szebbnél szebb színes levelet, termést, megcsodálhatod a világot, ami körülvesz, a levelek között átszűrődő fényt, az illatát.

 

Mi történik veled egy erdőjárás után?

Megtapasztalhatod, hogy az elméd elcsendesedik, a fájó dolgok könnyebbé válnak, a nyomasztók megszűnnek, távolivá, legyőzhetővé lesznek. Egy erdei után rendezettebbek a gondolataid, az összefüggéseket hamarabb észreveszed, a munkád hatékonyabbá válik, ahogy a szociális kapcsolataid is kiegyensúlyozottabbá. Ráadásul a csendnek, nyugalomnak köszönhetően a befeléfigyelés önmagaddal is elfogadóbbá tesz.

De azt is észre veheted, hogy megnyugszol, lassabbá válik a szívverésed, a tüdőd kitágul a friss levegőtől, a légzésed könnyebb lesz, a mozgásod olajozottabb és rendezettebb.

Rengeteg inger éri az embert a mindennapokban, melyet nehéz feldolgozni. Egy erdőben tett rövidebb vagy hosszabb teljesen áthangol, jobb kedvre derít, kiüríti a megfáradt elméd, tested. Zsizsegőssé teszi az embert, ha nem tud kikapcsolni. Mindezt semmissé teszi egy kirándulás. Kisimultabb, üdébb, frissebb, kedvesebb, nyugodtabb és energikusabb leszel tőle, ha egy nagyobb sétát teszel a zöldben.

Vedd észre a körülötted lévő szépséget, élj az előnyeivel és leld meg a lelki egyensúlyod, békéd, nyugalmad a segítségével!

A szerzőről

Mayerné R. Adrienn

Mayerné Répási Adrienn vagyok. Mikor nem édesanya vagyok és feleség, akkor bloggerként, szabadúszó szövegíróként, újságíróként, recenzióíróként dolgozom. Számtalan interjút, PR-cikket, könyves recenziót, bemutatkozó bejegyzést, magazincikket, blogbejegyzést és weboldalszöveget írtam az évek során.

Nézd meg ezt is!

Programajánló