Válassza az Oldal lehetőséget

Kreatív fitoterápia – Így készíts házilag fiatalító arcbalzsamot!

Kreatív fitoterápia – Így készíts házilag fiatalító arcbalzsamot!

A a gyógynövényekkel, készítményekkel, méhészeti termékekkel és illóolajokkal foglalkozik és azokat gyógyászati célra (kiegészítő kezelésként) használja. Fitoterapeuta és aromaterapeuta kizárólag lehet.

A fitoterapeutának ismernie kell a , illóolajok fő hatóanyagait, azok hatását a szervezetre, a hatástani, illetve terápiás besorolását, alkalmazásuk módját, helyét és értékét a terápiás rendszerben. A gyógynövények és a tápláléknövények alkalmazása bizonyos esetekben átfedi egymást, ezért bizonyos táplálkozástani összefüggésekre is tekintettel kell legyen.

 

Mi az a kreatív fitoterápia?

elnevezéssel a természetes alapú hatóanyagok (növények, olajok, apiterápiás termékek stb.) nem csak gyógyászati célra törté felhasználását értjük. Ilyen például a , tisztálkodási- és tisztítószerek készítése. Ezek közül vannak olyanok, amiket akár te magad is el tudsz készíteni otthon. Hoztam is rá egy példát!

 

Készíts házilag fiatalító balzsamot!

 

arcbalzsam argánolajjal
(száraz, érzékeny bőrre)
(kb. 30 ml)

Hozzávalók:
2 tk. argánolaj (antioxidáns, hidratál, feszesít, ráncgyilkos)
1 tk. szőlőmagolaj (száraz/érzékeny bőrre, ekcémára is jó, gyorsan felszívódik)
1 tk. sheavaj (védi, ápolja a bőrt)
1 tk. mangóvaj (antioxidáns, telített zsírsavak, selymesít, ráncsimító, száraz bőrre)
4 csepp rózsaolaj (100%-os) (tisztít, gyulladáscsökkentő, erősíti a hajszálereket, feszültségoldó)
5 csepp E vitamin (antioxidáns, tartósítja a kozmetikumokat)
1 tk. őrölt méhviasz (méregtelenítő, méz illatú)
(tk.=teáskanál)

Elkészítés:

A szőlőmagolajat, méhviaszt, shea- és mangóvajat tegyük egy hőálló üvegpohárba és állítsuk forró vízbe, amíg az összetevők fel nem olvadnak. Majd keverjük hozzá az argánolajat, E-vitamint, rózsaolajat. Gyorsan öntsük a masszát egy fém vagy üveg tégelybe és hagyjuk kihűlni.

után, kis mennyiséget masszírozzunk be a vonalába, a nyak- és arcbőrbe.

Hasznos kreatívkodást! ?

 

Kreatív fitoterápia Kiss Zsuzsával

Kreatív fitoterápia Kiss Zsuzsával

A szerzőről

Kiss Zsuzsanna

Jógát oktatok, valamint természetgyógyász-fitoterapeutaként és masszőrként igyekszem segíteni a hozzám fordulókat. Naponta tapasztalom, hogy mennyire fontos a holisztikus szemlélet, amely az embert teljes egészében tekinti. Munkám célja az egészség megőrzése, helyreállítása a lehető legszelídebb, legtermészetesebb gyógymódokkal a konzervatív orvoslás eredményeit és létjogosultságát is elismerve és figyelembe véve. Írásaimmal szeretném motiválni, bátorítani azokat, akik érzik a változtatás iránti igényt életmódjukban, de talán még nem szánták el magukat. Igyekszem hasznos információkat, ötleteket, megosztani a természetgyógyászat, fitoterápia, aromaterápia, apiterápia, jóga és masszázs témakörökben.

Nézd meg ezt is!

Programajánló