Amerikai palacsinta
Van az úgy, hogy nincs idő sütni, főzni, mégis kellene valami laktató, s esetleg a gyerekek édesszájúságának is jó lenne kicsit kedvezni. Az alábbi gyors amerikai palacsinta nálunk egy ilyen aduász. Tényleg pár perc alatt megvan, könnyű jóllakni vele, s a fiam is imádja. A variálhatósága pedig végtelen.
Amerikai palacsinta
Hozzávalók:
- 225 g finomliszt
- 1 db tojás
- 3 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 ek napraforgóolaj
Elkészítés
Az összes hozzávalót összekeverjük. Ha gondolod, használhatsz hozzá mixert. Én simán kanállal alaposan elkeverem, nem csinálok felesleges mosogatnivalót. Az eredeti recept alapján felforrósítunk és beolajozunk egy teflonserpenyőt, a tésztakeverékből pedig 2-3 korongot csorgatunk bele. Mivel ez időrabló, ezért én inkább egy kisebb serpenyőt használok hozzá és annyi tésztát öntök egyszerre bele, ami szétterül a kis serpenyő teljes felületén. Bár van a tésztában is olaj, az én tűzhelyemnél minden adag igényel egy újabb löttyintésnyi olajat. A tiednél majd kitapasztalod. Aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Tálalni pedig bármivel lehet, amit szeretünk. Nálunk nagy kedvenc a nutellás, amit én banánkarikákkal is fel szoktam dobni. De ehetitek a klasszikus juharsziruppal, lekvárral, mézzel, mogyorókrémmel, olvasztott csokival, különböző öntetekkel is. Ami van otthon. Mivel maga a tészta – nekem – kicsit szárazabb, ezért érdemes valami folyós, krémes dologban gondolkozni.
Mint láthatod, tényleg gyors, egyszerű, s ha nem bonyolítod túl feleslegesen, még a mosogatnivaló sem lesz sok. Bár erre kevés esélyt látok, de ha nem fogy el a tészta, akkor egy műanyag edényben a hűtőben eláll. Másnap vagy este felhasználható, csak kicsit meg kell keverni.
Kommentben írd meg, nektek milyen ízesítéssel jön be a legjobban!
Allergének:
- cukrot taratalmaz,
- laktózt tartalmaz,
- glutént tartalmaz,
- tejet tartalmaz,
- tojást tartalmaz.
Nézd meg a többi receptünk is, hátha találsz még köztük ínyedre valót! Kövess minket Facebookon is, hogy ne maradj le az újabb cikkekről sem!
További cikkek a témában: