Válassza az Oldal lehetőséget

Duplasajtos melegszendvics toszkán mártogatóssal

Duplasajtos melegszendvics toszkán mártogatóssal

Amikor nincs időnk főzni, mégis valami gusztát szeretnénk a családi asztalra varázsolni ebédre vagy akár vacsorára, ott a jó öreg lehetősége. Azonban ezt is fel lehet dobni, s egy kis mediterrán hangulatot is csempészhetünk bele.

 

HOZZÁVALÓK

  • toastkenyér (fejenként 8 szelet)
  • paradicsomlé
  • étkezési keményítő
  • cukor
  • bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS

A melegszendvics részén nincs nagyon mit ragozni. Mindenki úgy készíti el, ahogyan ő szereti. Bár ennél a verziónál kifejezetten jó választás, ha csak sajtot teszünk bele, de azt akár többfélét, dupla mennyiségben. Így evéskor szét tudjuk tépni és csorgathatjuk a nyálunk a nyúló sajt látványára.

A melegszendvics mellé készítsünk toszkán mártogatóst. Egy kis lábasban összekeverünk kb. 2 evőkanál étkezési keményítőt és fél liter paradicsomlevet. (A vacsorázók száma szerint ez a mennyiség növelhető.) Felforraljuk, közben egy-két evőkanál cukorral, egy csipet sóval és némi bazsalikommal ízesítjük. Egy félsűrű mártást kapunk a végére. Ezt is tálaljuk a melegszendvicsek mellé. Rájuk is csurgathatjuk vagy mártogathatjuk is bele.További cikkek a témában:

A szerzőről

TűsarkakON

A TűsarkakON magazin 2021 őszén indult a korábbi "A nagybetűs Nő" folytatásaként. Küldetése egy békés sziget megvalósítása azoknak a nőknek, akik szeretnék a hagyományos értékrendeket a mai modern világgal ötvözni igazi, nagybetűs Nőként és keresik a válaszokat, hogyan lehet mindezt megvalósítani.

Nézd meg ezt is!

Programajánló