Válassza az Oldal lehetőséget

Melegszendvics másképp

Melegszendvics másképp

Családanyaként mindig keresem a gyors, könnyű recepteket, hogy minél kevesebb időt kelljen a konyhában sütéssel, főzéssel, mosogatással töltenem, de közben mégis finom, tápláló, esetleg még különleges ételeket tudjak letenni a családi asztalra. A egy sűrűn előforduló étel nálunk, mivel laktató, gyorsan elkészül, sok verzió lehetséges belőle, s nagyon pörgős napokon némi jóindulattal még ételként is elfogadható. Egy után azonban unalmassá vált, s a kedvéért fel akartam egy kicsit dobni. Így született meg a ötlete.

 

MELEGSZENDVICSROLÁD

HOZZÁVALÓK:

  • toastkenyér
  • felvágott, sonka
  • margarin, sajtkrém

ELKÉSZÍTÉS

A toastkenyereket egyesével nyújtófával laposra nyújtod. Megkened az általatok szeretett vajjal, margarinnal vagy sajtkrémmel és ráteszed a vágyott feltéteket, sonkát, felvágottat, sajtszeleteket. Ezt követően felgöngyölöd és fogpiszkálóval átszúrva rögzí a roládokat, hogy ne nyíljanak szét. Enyhén zsírozott, olajozott serpenyőben időnként átforgatva megsütöd minden oldalát.

A szokásos ketchup helyett feldobhatod még egyéb készítésével is, amibe a gyerekek tunkolhatják a roládokat. A képen egy joghortus, fűszeres, fokhagymás öntetet készítettem épp hozzá. Natúrjoghurtot fokhagymaporral vagy pasztával kikeversz, s a szájízeteknek megfelelő fűszerekkel még feldobod. Én például nagyon szeretem az olaszos ízeket, ezért általában bazsalikomot, oregánot, petrezselymet szoktam beletenni.

Kommentben írd meg, hogy ízlett, mivel tálaltátok, mivel eszi szívesen a !

Nézd meg a többi receptünk is, hátha találsz még köztük ínyedre valót! Kövess minket Facebookon is, hogy ne maradj le az újabb cikkekről sem!

A szerzőről

TűsarkakON

A TűsarkakON magazin 2021 őszén indult a korábbi "A nagybetűs Nő" folytatásaként. Küldetése egy békés sziget megvalósítása azoknak a nőknek, akik szeretnék a hagyományos értékrendeket a mai modern világgal ötvözni igazi, nagybetűs Nőként és keresik a válaszokat, hogyan lehet mindezt megvalósítani.

Nézd meg ezt is!

Programajánló