Melegszendvics másképp
Családanyaként mindig keresem a gyors, könnyű recepteket, hogy minél kevesebb időt kelljen a konyhában sütéssel, főzéssel, mosogatással töltenem, de közben mégis finom, tápláló, esetleg még különleges ételeket tudjak letenni a családi asztalra. A melegszendvics egy sűrűn előforduló étel nálunk, mivel laktató, gyorsan elkészül, sok verzió lehetséges belőle, s nagyon pörgős napokon némi jóindulattal még melegételként is elfogadható. Egy idő után azonban unalmassá vált, s a gyerekek kedvéért fel akartam egy kicsit dobni. Így született meg a melegszendvicsrolád ötlete.
MELEGSZENDVICSROLÁD
HOZZÁVALÓK:
- toastkenyér
- sajt
- felvágott, sonka
- margarin, sajtkrém
ELKÉSZÍTÉS
A toastkenyereket egyesével nyújtófával laposra nyújtod. Megkened az általatok szeretett vajjal, margarinnal vagy sajtkrémmel és ráteszed a vágyott feltéteket, sonkát, felvágottat, sajtszeleteket. Ezt követően felgöngyölöd és fogpiszkálóval átszúrva rögzíted a roládokat, hogy ne nyíljanak szét. Enyhén zsírozott, olajozott serpenyőben időnként átforgatva megsütöd minden oldalát.
A szokásos ketchup helyett feldobhatod még egyéb mártogatós készítésével is, amibe a gyerekek tunkolhatják a roládokat. A képen egy joghortus, fűszeres, fokhagymás öntetet készítettem épp hozzá. Natúrjoghurtot fokhagymaporral vagy pasztával kikeversz, s a szájízeteknek megfelelő fűszerekkel még feldobod. Én például nagyon szeretem az olaszos ízeket, ezért általában bazsalikomot, oregánot, petrezselymet szoktam beletenni.
Kommentben írd meg, hogy ízlett, mivel tálaltátok, mivel eszi szívesen a család!
Nézd meg a többi receptünk is, hátha találsz még köztük ínyedre valót! Kövess minket Facebookon is, hogy ne maradj le az újabb cikkekről sem!
További cikkek a témában: