Válassza az Oldal lehetőséget

Tudtad? A női munkaerő alkalmazása rengeteg előnnyel jár

Tudtad? A női munkaerő alkalmazása rengeteg előnnyel jár

Legyen szó akár munkavállalásról a legkülönbözőbb munkaterületeken, akár vállalkozásról, a nőkkel való együttműködés rengeteg előnyt rejt magában. Persze van bőven hátráltató tényező is, úgy mint a fejét időnként még mindig felütő diszkrimináció, a családvállalás, a női sokasága. Mégis, a női vállalkozók, alkalmazottak legtöbbje bizony jó munkaerő! Sőt, meglehetősen sikeresek sokszor kifejezetten nem is női szakmákban dolgozva is.

(Figyelem! A cikk több erős általánosítást is tartalmaz, amelyek nem feltétlenül igazak minden nőre, mindemellett sok is rendelkezhet ezekkel a kvalitásokkal.)

De ha már így dicsőítjük őket, akkor szedjük is gyorsan össze, mik a női munkaerő alkalmazásának és a női vállalkozó, női szolgáltató ának előnyei! Miért éri meg (inkább) őket választani, velük dolgozni?

 

Az egyik legütőképesebb érv az, hogy képesek a messzemenőkig alkalmazkodni, bármilyen helyzet is álljon fenn. Nagyszerű az alkalmazkodóképességük! Mindegy, hogy túlóra, több felelősség, több vagy megoldhatatlannak látszó helyzet, a nők beleállnak és legjobb tudásuk szerint igyekeznek azt meg is oldani.

Mindezt teszik sokszor egyedül vállalva a feladatok oroszlánrészét. Viszont nem áll tőlük messze a csapatban való munka sem. Elsősorban ez is a jó alkalmazkodóképességnek köszönhető. Hisz jóval könnyebben alkalmazkodnak a változásokhoz, könnyebben lavíroznak, jobb érzékkel mérik fel a munkatársakat, főnököket, azok habitusát, kezelését. Jól tudnak idomulni, változni, ha úgy hozza a munka vagy élethelyzet.

 

Rugalmasság, terhelhetőség

A váratlan helyzetekre is jól reagálnak, hiszen a gyermeknevelés, a háztartási feladatok is sokszor váratlan helyzetek elé állítják őket, így nem lepődnek meg szinte semmin. Gondoljunk csak az állandóan váratlanul lebetegedő gyerekekre, akik miatt rendre újra kell tervezni, szervezni szinte mindent. Vagy hogy megannyi ember kedvében kell járni, legyen szó csak egy vasárnapi nagy családi ebédről is.

Mindemellett egy női munkaerő szinte a végsőkig terhelhető. Sokszor szó nélkül, betegen is teszi a dolgát, mert megszokta otthon, hogy nem csinálja meg helyette a munkát senki sem.

 

Ha a ma oly divatos szóról, a multitaskingról szobrot akarnánk készíteni, az szinte egészen biztosan egy női alak lenne. Hisz ki vagy mi más jelképezné egy nőnél jobban, milyen az, amikor ezerfelé kell egyszerre figyelni, ezernyi dolgot kell egyszerre észben tartani, megannyi ember kérését, igényét kell egy-egy feladat megoldásakor szem előtt tartani? A női agy már csak felépítéséből adódóan is (jóval inkább) képes egyszerre több programot, feladatot futtatni, több dologra odafigyelni.

 

Lojalitás,

Lojálisak és hűségesek a munkaadójukhoz, munkabeli partnereikhez, azokhoz, akikkel együtt dolgoznak. Ahogy egy párkapcsolatban új partnert, úgy a munka terén is a nők jóval ritkábban keresnek új munkahelyet, ha és amennyiben – és ez itt a legfontosabb! – a meglévő helyükön jól érzik magukat és meg vannak becsülve. Párkapcsolat esetében is már csak akkor kacsintanak ki, ha sokadik kérés, jelzés ellenére sem kapják meg otthon, amire vágynak. Ugyanez igaz a munkájukra is. Jó darabig tűrik a számukra nem megfelelő körülményeket, de ha nem érzik – érzés, ugye – itt is a megbecsülést (=szeretetet), akkor váltanak. Viszont ha ezt az érzést biztosítjuk számukra, akkor egy végletekig lojális és hűséges emberre találunk a női munkaerőben.

 

Empátia

A nők beleérző képességüknek köszönhetően általában több empátiával fordulnak a megrendelőkhöz, a dolgozóikhoz, vállalkozó társaikhoz, ügyfeleikhez, mint férfi társaik. Megértőbbek, de ami ennél is fontosabb: Hamarabb észreveszik az árulkodó jeleket.

Ide sorolható még az is, hogy aprólékosabbak, jobb megfigyelők, a részletekre is odafigyelnek a nők munkájuk során. Ahogyan az is igaz rájuk, hogy ők tudnak lágyan állni egy-egy élethelyzethez, de ha az kell, kemények is tudnak maradni. Nincs a kettő között vagy-vagy, mint az ellenkező nem esetében, mindkét hozzá, tulajdonság a sajátjuk.

 

Azt hiszem, hosszan tudnánk még sorolni a további előnyöket a fentieken kívül is, mellyel egy-egy női munkavállaló, női vagy szolgáltató választása járhat. De talán ezek a legjellemzőbbek. Tehát bátran válasszunk női munkaerőt, dolgozzunk együtt női vállalkozókkal. szolgáltatókkal!

A szerzőről

Mayerné R. Adrienn

Mayerné Répási Adrienn vagyok. Mikor nem édesanya vagyok és feleség, akkor bloggerként, szabadúszó szövegíróként, újságíróként, recenzióíróként dolgozom. Számtalan interjút, PR-cikket, könyves recenziót, bemutatkozó bejegyzést, magazincikket, blogbejegyzést és weboldalszöveget írtam az évek során.

Nézd meg ezt is!

Programajánló